Lezárják Kertváros egyik legforgalmasabb csomópontját

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Burkolatfelújítási munkálatok folynak Pécsett, a Kertvárosban az 57-es és az 58-as főutak csomópontjában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A felújítás következő fázisában, 2020. augusztus 13-án, csütörtökön és augusztus 14-én, pénteken este 8 és reggel 6 óra között a szakemberek az aszfalt kopóréteget építik, melynek idejére teljes útzárat vezetnek be.

Az útlezárás ideje alatt a térségben közlekedők Harkány-Kozármisleny irányban az OMV benzinkút mögötti szervízúton, Pécs-Kozármisleny irányban az Interspar – Nagyárpád közötti úton, Pécs-Kertváros irányban az Árnyas út-Málomi út-Aidinger úton, a Kertváros-Harkány irányban az Aidinger út-Nagy Imre úton tudnak kerülni. A lezárások környezetében sárga jelzőtáblák segítik a közlekedést.

A burkolatfelújítás várhatóan augusztus végéig tart, mely során a szakemberek megújítják a burkolatot, cserélik a burkolatba eső közműfedlapokat és víznyelőket, valamint új burkolati jeleket festenek fel. A szakemberek igyekeznek a munkákat reggeli és a délutáni csúcsidőszakon kívül végezni, de a csomópont forgalmi terhelése miatt időszakosan jelentős torlódásra kell számítani a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A felújítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Változik a buszok útvonala is

Pécsett az 57-es és az 58-as főutak csomópontjában az útfelújítási projekt következő fázisaként az aszfalt kopóréteg építését 2020. augusztus 13-án, csütörtökön, valamint 2020. augusztus 14-én, pénteken 20 óra és másnap reggel 6 óra között végzi a kivitelező teljes útlezárás mellett, ezért csomópontot érintő helyi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek.

6-os és 8-as vonalak az Ipar utca irányába: a Krisztina térig eredeti útvonal, majd Málomi út – Árnyas út. A Temető északi kapujától eredeti útvonal közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Littke József utca, Temető déli kapu. A terelőúton megálló: Enyezd utca.

6-os és 8-as vonalak Kertváros, illetve a Fagyöngy utca irányába: Temető északi kapuig eredeti megálló, majd Árnyas út – Málomi út – Maléter Pál út. A Krisztina tértől eredeti útvonalon közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Temető déli kapu és Littke József utca. A terelőúton megálló: Enyezd utca.

7, 7Y, 73 és 73Y vonalak Malomvölgyi út irányába: Temető északi kapuig eredeti megálló, majd Árnyas út – Málomi út – Aidinger János út. Az Aidinger János úttól eredeti útvonalon közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Temető déli kapu és Littke József utca. A terelőúton megálló: Enyezd utca.

73 és 73Y vonalak a Főpályaudvar irányába: Az Aidinger János útig eredeti útvonal, majd Málomi út – Árnyas út. A Temető északi kapujától eredeti útvonal közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Littke József utca, Temető déli kapu. A terelőúton megálló: Enyezd utca.

A Malomvölgyi útról 5:53-korinduló 7Y járat 6 órakor már az eredeti útvonalon közlekedhet.

41, 41Y és 43-as vonalak Reménypuszta irányába: Temető északi kapuig eredeti megálló, majd Árnyas út – Málomi út – Aidinger János út – Sztárai Mihály út – 58-as út – ÖMV üzemanyagkút szervizútja – Árpádváros. Árpádvárostól az eredeti útvonal közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Temető déli kapu.

41, 41Y és 43-as vonalak a Főpályaudvar irányába: Hőtávvezetékig eredeti útvonal, majd Árpádváros megálló előtt a MÖMAX felé vezető szervizút – 58-as út – Sztárai Mihály út – Aidinger János út – Málomi út – Árnyas út.  A Temető északi kapujától eredeti útvonal közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Temető déli kapu. A terelőútvonalon ideiglenes megálló: Árpádváros szervizútján, az 57-es útról történő bekanyarodás után.

121-es vonal a Baromfifeldolgozó irányába: a Krisztina térig eredeti útvonal, majd Aidinger János út – Sztárai Mihály út – 58-as út – ÖMV üzemanyagkút szervizútja – Árpádváros. Árpádvárostól az eredeti útvonal közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Littke József utca.

121-es vonal Kertváros irányába: Baromfifeldolgozóig eredeti útvonal, majd Árpádváros megálló előtt a MÖMAX felé vezető szervizút – 58-as út – Sztárai Mihály út – Aidinger János út – Maléter Pál út. A Krisztina tértől eredeti útvonalon közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Littke József utca. A terelőútvonalon ideiglenes megálló: Árpádváros szervizútján, az 57-es útról történő bekanyarodás után.

941-es vonal Árpádváros irányába: a Krisztina térig eredeti útvonal, majd Aidinger János út – Sztárai Mihály út – 58-as út – ÖMV üzemanyagkút szervizútja – Árpádváros. Árpádvárostól az eredeti útvonal közlekednek tovább a járatok.

Kimaradó megálló: Littke József utca.

Előző sztori

Újabb 15 koronás beteg itthon

Következő sztori

“Meg lehet rohadni a forróságtól” a pécsi múzeumokban – panaszolták a látogatók

Legutóbbiak innen: Közlekedés