Címlap Kultúra Újra a magyar...

Újra a magyar kultúra ura lehet Hoppál Péter!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra kultúráért felelős államtitkárnak kérhetik fel Hoppál Pétert – tudta meg budapesti forrásokból a Pécs Aktuál. Lapunk több forrástól is úgy értesült, a fővárosi művészvilág is „megmozdult” Hoppál ért, Fekete Péter ugyanis „láthatatlan volt” négy évig, „mintha nem is létezett volna” – magyarázták informátoraink.

Hoppál Péter 2014 és 2018 között volt a harmadik Orbán-kormányban az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, nevéhez – és Balog Zoltán akkori Emmi-miniszterhez – számos kulturális fejlesztés köthető, amelyek közül jó néhány mára érik be, mint például a Liget-projekt és a Magyar Zene Háza, vagy éppen az Operaház felújítása is, amely öt évvel ezelőtt vette kezdetét.

Pécsnek is Hoppál tárgyalta ki annak idején – kultúráért felelős államtitkárként – a ZSÖK (Zsolnay Kulturális Negyed) majdnem kétmilliárdos állami támogatását is, amelyet 2026-ig kaphat meg Pécs minden évben, és szintén ő segített 2020-ban is rendezni a vitás ügyeket az önkormányzat és a kulturális tárca között.

Hoppál Pétert ma egész nap kerestük, üzenetet is hagytunk neki, de egyelőre nem értük el – így a hír nem hivatalos. Amint elérjük, és tudunk vele beszélni, és megerősíti, netán cáfolja információinkat, akkor jelentkezünk.