Címlap Meteor Felkészülni: ...

Felkészülni: ónos esővel és havazással érkezik az újabb hidegfront!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön ónos eső, havazás, hózáporok érkeznek egy újabb hidegfronttal – figyelmeztet az Időkép.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a hidegfront előterében kezdetben északnyugaton várható vegyes halmazállapotú csapadék. Délelőtt záporok, hózáporok vonulnak kelet felé, délután pedig újabb adag csapadék jön, ami már a legtöbb helyen hózáporokkal vonul át hazánkon.

Forrás: Időkép

Megmaradó hóra északon, északkeleten van több esély, az északi hegycsúcsokon a nap végére akár 5 centi hó is összegyűlhet.

A front érkezésével a csapadék halmazállapota sokfelé változhat a nap során. Jellemzően délnyugaton esőre, északkeleten hóra számíthatunk, északnyugaton viszont kezdetben ónos eső, később záporok, majd havazás is előfordulhat. Az ország középső tájain és az Alföldön délelőtt záporok, délután már hózáporok érkezhetnek.

A hét második felében az eleinte viharos, majd enyhülő szél mellett napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, a hajnalok pedig nagy területeken hoznak erős fagyokat.

Íme az animációs előrejelzés: