Címlap Meteor Napsütéses, k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HungaroMet előrejelzése szerint északon, északkeleten reggelig erősen felhős lesz az ég, és ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordul. Később szakadozik ez a felhőzet, illetve gomolyfelhők képződnek, emellett több órára kisüt a nap. Délután is csak kevés helyen alakulhat ki zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar. Az ország nyugati felén megélénkül, a Dunántúl északnyugati részén meg is erősödik a déli szél. A hőmérséklet délután 19 és 23, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Az elmúlt tíz nap hűvös időjárása visszavetette a vegetáció idő előtti, rendkívül gyors fejlődését, ami a megelőző időszakot jellemezte. A csapadék igen jót tett a csírázó vagy éppen kisorolt napraforgónak és kukoricának, de az őszi vetéseknek is nagy szüksége volt az esőre azzal együtt is, hogy a gyakran nedves állományokban a gombás megbetegedések is kedvező körülményeket találtak. A hétvégén ismét változik időjárásunk jellege, az előttünk álló egy hétben visszatér a száraz, az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő.

Fotó: Kurdi József