Egy nyerő pécsi trió: Jancsi Árpád két tanítványával, Konkoly Zsófiával és Iván Bencével a madeirai Európa-bajnokságon
Címlap Sport Konkoly Zsófi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar delegáció legeredményesebb versenyzője lett a pécsi Konkoly Zsófia a Madeirán megrendezett paraúszó Európa-bajnokságon: egy arany- és két ezüstéremmel, valamint egy negyedik hellyel zárt. A PSN Zrt. sportolója lapunknak elmondta, a gyönyörű portugál helyszínre mindig szívesen tér vissza.

Csodálatos helyszínen, a Portugáliához tartozó Madeirán rendezték meg a paraúszók Európa-bajnokságát, amelyen rajthoz állt a PSN Zrt. két sportolója, Konkoly Zsófia és Iván Bence is. Jancsik Árpád tanítványai a tőlük megszokott módon jó teljesítményt nyújtottak, eredményes kontinensviadalt zártak: Zsófi első lett 100 pillangón, második 200 és 400 vegyesen, negyedik 100 háton, míg Bence ötödik lett 200 vegyesen és 100 mellen is.

– Nekem mindig nagyon jó érzés Madeirára visszajönni, hiszen itt szereztem meg az első világ- és Európa-bajnoki címemet is – mesélte a Pécs Aktuálnak Konkoly Zsófia. – A mostani Eb a párizsi paralimpiára való felkészülés egyik nagyobb megállója volt, és amit lehetett, kihoztunk belőle. Örülök az időeredményeimnek és a helyezéseknek egyaránt. Jó érzés volt újra versenyezni, sajnos a versenyt megelőző világkupát ki kellett hagynom betegség miatt, ezért még jobb volt itt lenni és úszni, versenyszituációba kerülni.

Iván Bence számára sem voltak hatással az Európa-bajnoki eredmények a paralimpiai játékokra, ugyanis megvan már a kvótája.

– Felemás érzésem van az eredményeimet illetően, mivel vegyesen jobb időt akartam úszni, mellen viszont örülök az időnek, mert a tavalyi legjobbamat úsztam meg most. Most dolgozunk tovább, ugyanis lesz egy világkupa Berlinben, nyáron pedig már ráfordolunk Párizsra, és készülünk ezerrel a paralimpiára!

Gratulálunk az eredményekhez, Zsófi, Bence és Árpi!