Címlap Meteor Pécset is elé...

Pécset is elérte a Dudley, Krakkóban darut döntött a nagy szél

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas szélviharral érkezett meg éjjel a Dudley hidegfrontja Németországba, majd Lengyelországba. A front mentén heves záporok, nem egy helyen zivatarok alakultak ki, ezzel együtt hatalmas szélvihar támadt, sokfelé 110-130 km/órás orkán tombolt – számolt be az időkép.hu.

A szélviharról egy megrázó videó is kering az interneten, amelyben az látszik, hogy egy hatalmas daru dől el éppen. A balesetben többen megsérültek, sajtóértesülések ketten elhunytak a balesetben. Az egyik munkás épp a tetőn, míg a másik a földön dolgozott – írták. Közölték azt is, hogy a daru üzemen kívül volt, kezelője nem tartózkodott a kabinban.

A ciklon és a nagy szél hazánkat sem kíméli

Délután északnyugat felől érkezett meg a hidegfront, amelynek mentén a szél viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések 65-90 km/h között alakulhatnak, de gomolyfelhők környezetében – főként északnyugaton, északon – akár a 90-100 km/h-t is meghaladhatják. A légmozgás csak péntekre virradó éjszaka veszít erejéből, viharos széllökések még éjfél környékén is nagyobb területen fordulhatnak elő.

(Kiemelt képünk illusztráció!)