Címlap Sport Korábbi válog...

Korábbi válogatott játékossal erősítettek a pécsi női kosarasok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszatért Pécsre a korábbi válogatott játékos, Simon Zsófia, aki a következő hónapokban tapasztalatával, játékintelligenciájával sokat segíthet az NKA Universitas PEAC-nak abban, hogy elérje céljait.

Jól szerepelnek ebben a szezonban a pécsi női kosarasok, a bajnokságban a negyedik helyen állnak, és ott vannak a Magyar Kupában a legjobb nyolc együttes között. Utóbbi sorozat holnap kezdődik, az NKA Universitas PEAC a négy közé jutásért a Győrrel csatázik majd (15.30-tól Miskolcon) – immár Simon Zsófiával a soraiban.

– A riválisainkhoz hasonlóan mi is szerettük volna megerősíteni csapatunkat a végjátékra, erre az utóbbi években sajnos nem volt lehetőségünk – fogalmazott Kond Árpád ügyvezető. – Nagyon furcsa a jelenlegi játékospiac, a nálunk tehetősebb csapatok számára is roppant szűk a mozgástér. Simon Zsófia hétfőn átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és már be is kapcsolódott csapatunk edzésmunkájába. Rendben vannak a papírjai is, így nincs akadálya, hogy akár már a Magyar Kupán is bevesse őt Csirke Ferenc vezetőedző. Rutinjával, tapasztalatával, játékintelligenciájával segítségünkre lehet azokban a nehéz pillanatokban, amelyek a ránk váró bombaerős ellenfelekkel szemben bőven adódnak majd.

Simon Zsófia a 2018/2019-es szezonban játszott pécsi színekben, majd Spanyolországban, a Zaragoza együttesénél légióskodott. A korábbi válogatott játékos az előző idényben a török Nesibe Aydint erősítette, amellyel bajnoki bronzérmes lett. A 2021/2022-es szezont a Ludovika FCSM Csatánál kezdte, majd novemberben egy sérülés miatt megműtötték, s miután útjaik elváltak, hozzánk igazolt.

– Szeretném megköszönni az NKA Universitas PEAC vezetőinek, edzőinek a bizalmat, hogy sérülésből visszatérve leigazoltak! Igyekszem segítségére lenni a csapatnak, rövid távon a Magyar Kupán, hosszú távon pedig a bajnokságban, hogy minél jobb helyezést érjünk el – nyilatkozta a 32 éves irányító-hátvéd.