Címlap Meteor Sok esőre kés...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Borult lesz ma az ég, és szinte országszerte várható eső, kiadósabb mennyiség délutántól eshet. Az északi határ mentén délelőtt, dél körül átmenetileg még eshet havas eső, hó is, majd ott is átvált esőre a csapadék. A déli szél a Viharsarokban megerősödhet, másutt csak élénk széllökések lehetnek. A maximumok az északi és nyugati tájakon 3 és 7, a Dél-Dunántúlon és az Alföld nagyobb részén 6 és 12 fok között alakulnak.

Ez várható hétvégén

Két ciklon is alakítja a következő 3 napban időjárásunkat, így nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. Péntek napközben megérkezik az első jelentősebb hullám, amelyből szombat kora hajnalig várható eső, illetve néhol este egy-egy zivatar is. Ebben az időszakban az Északi-középhegységben és környékén 20-30, máshol ennél kevesebb hullhat le.

Péntekről szombatra virradó éjszaka csak rövid csapadékszünet várható, hajnaltól ugyanis megérkezik a Kárpát-medence térségébe a második ciklon is, így újra elered az eső. Szombaton szinte országszerte valószínű eső, csakúgy mint vasárnapra virradó éjszaka. Vasárnap hajnaltól azonban ennek a ciklonnak a hátoldalán északnyugati széllel hidegebb levegő érkezik, így hajnalban, reggel előbb az északnyugati, nyugati tájakon, majd napközben már másutt is havas eső, majd havazás váltja az esőt, a havazás északkeleten csak hétfő reggelre szűnik meg. A csapadék zöme eső lesz, a halmazállapotváltással együtt ugyanis némileg gyengül az intenzitás is, hétfő reggelre azonban az ország egyes, elsősorban északi részein kifehéredhet a táj. A csapadék összmennyisége ebben a három napban tehát országszerte 20-50 mm között alakulhat.