Kiss Virág nagyot harcolt a palánkok alatt, 16 pontjával ő volt a pécsi csapat legeredményesebb játékosa
Címlap Sport Kikaptak Izra...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmasat küzdött a több sebből is vérző NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata Izraelben, az Elitzur Ramla otthonában, s ennek meg is lett az eredménye: a 11 pontos vereség a tabella élén tartotta Kiss Virágékat.

Nem sok jót ígért az Európa Kupa B csoportjának 5. fordulója előtt, hogy Simon Zsófia és Szücs Réka sérülés miatt el sem utazhatott a pécsi csapattal Izraelbe. A rotáció ugyanis eleve nem túl bőséges, így pedig alaposan beszűkültek a lehetőségek – de nem volt mit tenni, ebből a helyzetből kellett kihozni a legtöbbet.

Az NKA Universitas PEAC a november elején hazai pályán elért magabiztos győzelemnek köszönhetően kedvező helyzetből várta a Ramla elleni összecsapást, amely nagyon fontos volt a csoport első helyét illetően. A pécsi meccs 78-58-as eredménye azt jelentette, hogy most egy nem túl kiadós vereség is belefért ahhoz, hogy az egymás elleni mérleget tekintve Wentzel Nóráék maradjanak nyeregben.

A házigazda Ramla természetesen arra törekedett, hogy hazai pályán több mint hússzal nyerjen a pécsi lányok ellen. A nagyszünetig sikerült is tízpontos előnyt szereznie (34-24), ami nem sok jót sejtetett, ám a hátralévő húsz percben csupán egyetlen ponttal tudták növelni a különbséget a vendéglátók, akik végül 69-58-as győzelmet arattak.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a B csoportot továbbra is az NKA Universitas PEAC vezeti, amely már biztosította a továbbjutását. Az egyetlen kérdés az, hogy az első vagy a második helyen mennek-e tovább a pécsi lányok: az utolsó fordulóban, december 14-én a török Hatay ellen hazai pályán mindenképpen nyerni kell a csoportelsőségért, mert a Ramla otthon biztosan meg fogja verni a bolgár Beroét.

Elitzur Ramla–NKA Universitas PEAC 69-58 (20-13, 14-11, 21-21, 14-13)

Nőikosárlabda Európa Kupa, B csoport, 5. forduló. NKA Universitas PEAC: Wentzel 5/3, Katanic, Calhoun 15/9, Burdick 11, Kiss V. 16/6. Csere: Selcova 7/3, Sanchez 2, Laczkó 2. Vezetőedző: Jovan Gorec.