Címlap Meteor Érkezik az es...

Érkezik az eső, Baranyában heves zivatarok is előfordulhatnak

Május 21.
Kedd
Eső
21 °C
28 °C
Május 22.
Szerda
Többnyire napos
14 °C
26 °C
Május 23.
Csütörtök
Többnyire napos
13 °C
25 °C
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A met.hu jelenlegi előrejelzése szerint a Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak 4 cm jégátmérővel és 90 km/h széllökéssel. A csapadék mértéke helyenként elérheti a 30 mm-t is. 

Kedd éjfélig ez várható

A késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és fokozatosan gyengülve halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. 

A felhősebb nyugati tájak kivételével több órára kisüt a nap.

A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon, majd a másutt is erőteljessé váló gomolyfelhő-képződésből délutántól, késő délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar, sőt zivatarrendszer is kialakulhat, amely gyengülve haladhat északkelet felé. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti, néhol heves zivatar is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de a borongósabb nyugati tájakon hűvösebb idő várható. Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő.