Címlap Meteor Továbbra is m...

Továbbra is marad a jó idő, de erős lesz az UV-sugárzás

Június 4.
Vasárnap
Többnyire napos
16 °C
26 °C
Június 5.
Hétfő
Eső
12 °C
26 °C
Június 6.
Kedd
Eső
14 °C
24 °C
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Az OMSZ szerint vasárnap a gyengén vagy közepesen felhős idő mellett az ország nagy részén szárazon marad a talaj, azonban a Dunántúl északi felén és a főváros körül lehetnek erősen felhős részek is. Napközben az északnyugati, nyugati határ közelében lehet gyenge eső, kis eséllyel a keleti határ mentén pedig futó zápor, késő délutántól pedig a Nyugat-Dunántúlon van esély záporra, zivatarra. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet nagyrészt 22 és 27 fok között várható, azonban a tartósan felhős északnyugati részeken ennél kevéssel hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatás nem várható, de mivel nagy lesz a hőingás, sokaknál migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet. Az UV-sugárzás 10 és délután 4 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.