Apollónia

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A sajtóra kente Gulyás Gergely, hogy miért lehet csak lassabban közérdekű adatokhoz jutni

Egy héten megjelent kormányrendelet szerint a vészhelyzetre való tekintettel 15 nap helyett 45 napjuk van az állami szerveknek a közérdekű adatok kiadására, ha azt valaki kérvényezi.

Hirdetés

A mai kormányinfón rákérdezett a Népszava Gulyás Gergelynél arra, hogy ezt mi indokolta?

Gulyás Gergely lényegében a sajtóra kente a felelősséget, mondván: miközben az egészségügy minden erejét megfeszítve küzd, a kórházaktól rengeteg közérdekű adatot kértek.

És a Miniszterelnökség vezetője úgy érzi: nem helyes magatartás a sikeres védekezésért küzdőket pluszfeladatokkal terhelni.

Azt nem említette, hogy a médiumok azért fordultak a kórházakhoz, mert a nyilatkozni egyedül hivatott operatív törzs nagyon sok fontos kérdésre nem válaszolt. Illetve az sem került szóba, hogy a közérdekű adatigénylés megnehezítése nemcsak a kórházakra vonatkozik, hanem számos más szervezetre is. 

Hirdetés

Előző sztori

Több napja jelentősen csökken a fertőződések száma

Következő sztori

120 külföldön rekedt magyar érkezik haza csütörtökön

Legutóbbiak innen: Politika