Címlap Politika A bal- és a j...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újraszámlálást kértünk és kifogást nyújtottunk be – közölte a Pécs Aktuállal a Pécs Jövőjéért. Mint írták: „június 12-én, szerdán szövetségünk kifogást nyújtott be a 9-es számú önkormányzati választókerületben, egyebek mellett mozgóurnák kérelmezése és használata terén zajlott szabálytalanságok, jogsértések miatt. Ezek okán az eredmények megsemmisítését és ebben a választókörzetben új választás kiírását kértük.” Ez az a választókerület, ahol Barkóczi Csaba fideszes jelöltre szavaztak a legtöbben, és Auth István DK-s jelölt maradt alul.

Hozzátették: „Szövetségünk ezzel párhuzamosan a szavazatok újraszámlálását kérte a 8-as számú önkormányzati választókerületben, ahol az érvénytelen szavazatok száma többszörösen meghaladta a két első helyen végzett jelöltre leadott voksok közötti különbséget”. Itt Zag Gábor kapott ki mindössze 5 szavazattal.

A jobboldal is lépett. Csütörtökön 16 óráig két jelöltjük nyújtott be jogorvoslati kérelmet. Jancsula Dezső, aki 36 szavazattal veszített a 16-osban Fogarasi Gáborral szemben, a 80 érvénytelennek minősített szavazat miatt. Vörösné Deák Andrea, aki azonos szavazatszámot kapott, mint ellenfele a 15. választókerületben, választási csalás gyanúja miatt.