Címlap Politika Behúzós, átve...

Behúzós, átverős városi oldalt épít az LMP?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Szép város Pécs - Turisztikai tájékoztató központ" néven indított első ránézésre úgynevezett "behúzós" közösségi oldalt az LMP-s politikus, Angyal Károly. Az email címe árulta el.

A február végén létrehozott közösségi oldal első ránézésre is követésre csábítja a pécsieket, hiszen szép városképek vannak rajta és semmi politika. Önmagáról is csak annyit ír az oldal, hogy „Pécs, a mediterrán hangulatok városa. Tudomány, művészet, szakralitás kincseskamrája. Híres múzeumairól, művészeti életéről, művészeti fesztiváljairól, alkotó művészeiről.”

Az oldalt azonban – az adatai szerint – Angyal Károly LMP-s politikus hozta létre, akit az email címe „buktatott le”; de a Facebook kapcsolódó ajánlója is csak LMP-s oldalakat dob fel egyébként.

Az oldal elérhetőségei között ugyanazt a gmail-es email címet tüntették fel, mint amelyen keresztül a napokban újságírókat is keresett a politikus (vélhetően egy pártközeli portál létrehozásához, bár a jelentkezési feltételek között nem szerepelt, hogy LMP-snek kell lenni).

Nem állítjuk, hogy átverésről, vagy a pécsiek tudatos és szándékos megtévesztéséről – vagyis behúzásáról – van szó; azaz, hogy egy ártalmatlannak tűnő, „álcázott” oldalon keresztül növelje a párt követői bázisát, majd később politikai tartalmú posztokat is „becsempésszen” a tartalomba; ugyanakkor azonban ez azért eszünkbe jutott, és felmerült bennünk ennek gyanúja.

Nem lenne ez példa nélküli Pécsett, a baloldalnak számos ilyen oldala és csoportja van a közösségi oldalon, különféle változatos neveken; bár ezeken csak az nem tudja, mihez csatlakozott, aki egy dobozban él. A jobboldalnak tudomásunk szerint egy ilyen oldala/csoportja van, de az nyilvánvalóan, nevében is tükrözi az „értékrendet”.

Hogy mi a cél a nem rég létrehozott „Szép város Pécs” közösségi oldallal, azt igyekszünk megtudni. Amint sikerül, frissítjük a cikket.