Címlap Politika Csizmadia: Pé...

Csizmadia: Péterffyék sodródnak az árral a Dobrev Klára nevű hajóról ledobott mentőkötélbe kapaszkodva

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz-KDNP támogatottsága egy évvel a választások után is változatlan (51 százalék), a tavalyi baloldali összefogás viszont 10 százalékponttal kevesebb szavazót tudhatna most vasárnap maga mögött (26 százalék). A támogatottsági arányokat mandátumokra váltva a Fidesz háromnegyedes többséget szerezne, míg a baloldali összefogás elveszítené tavaly megszerzett mandátumainak majdnem felét – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A kutatás szerint ha most vasárnap lenne választás, azon a Fidesz-KDNP 51 százalékot szerezne listán, amely a hibahatár miatt a tavalyi 52 százalékos rekorderedményével azonosnak tekinthető. „Kijelenthető, hogy a háború okozta gazdasági kihívások ellenére és az energiaválsággal terhelt téli hónapokat követően is erős a kormány társadalmi felhatalmazása” – fogalmaztak.

Úgy folytatták, hogy az ellenzéki oldalon tapasztalható jelentős átrendeződés azonban tartós ellenzékváltó hangulatról árulkodik. Bár tavaly a baloldali összefogás „történelmi vereséget” szenvedett, egy év után további 10 százalékponttal vált népszerűtlenebbé az egykori közös lista. A Nézőpont szerint ez azt jelenti, hogy a súlyos kudarc óta az egykori baloldali szövetség szavazóinak közel harmada elpártolt a közös listától.

A friss közvélemény-kutatási adatokat és a Fidesz egy évvel ezelőtti elsöprő választási győzelmét kommentálva Csizmadia Péter, a helyi Fidesz frakcióvezetője osztotta meg gondolatait a legnagyobb közösségi oldalon.

Egy év telt el a parlamenti választások óta. Bár történelmi egy év áll mögöttünk, mégis megállapíthatjuk, hogy tulajdonképpen érdemben semmi nem változott az elmúlt tizenkét hónap során. Továbbra is dúl az egyre elkeserítőbb háború szomszédunkban – kezdte a politikus, aki szerint a Fidesz és a kormány továbbra is az emberek biztonságát szolgáló, a mielőbbi tűzszünet és béke felé vezető lépéseket sürgeti és képviseli, míg a hazai baloldal még ma is az elhibázott szankciókkal és fegyverek szállításával szítaná a konfliktust.

Persze ez utóbbi nem meglepő annak ismeretében, hogy a magyar baloldal sem nem magyar, sem nem baloldali. Bizonyítékok sora áll rendelkezésünkre arról, hogy miként vált külföldi szponzoraik kiszolgálójává Gyurcsány Ferenc tagozati rendszere, hogy a magyar emberek érdekei helyett miként képviselik megbízóik érekeit ma is. Nem véletlen tehát, hogy a magyar emberek többsége ma is a kormánypártokat választaná, miközben a dollárbaloldal pártjainak ma már egy viccpárttal kell népszerű(tlen)ségi versenyt futniuk

– fogalmazott.

Pécsen sem rózsás a helyzet

Csizmadia szerint Pécsen sincs ez másként:

Láthatjuk, hogy a baloldali összefogásból látványos szétesés lett. A magát szakértőnek nevező városvezetés pedig, a pécsiek 25 évre történő eladósításán kívül képtelen bármilyen elképzelést megfogalmazni Péccsel kapcsolatban, ők is sodródnak az árral a Dobrev Klára nevű hajóról ledobott mentőkötélbe kapaszkodva.

Ma már a pécsiek számára is egyértelmű, hogy Péterffyék becsapták őket a legutóbbi választáson. Változásra van tehát szükség ahhoz, hogy Pécs a gyermekektől kezdve, a szülőkön át, az időskorúakig bezárólag a családokat támogató és a családok számára élhető város legyen!” – zárta gondolatait