Címlap Politika Csizmadia: Vé...

Csizmadia: Véget vethetünk a nemtelen politikai háttéralkuk korszakának Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átvették megbízóleveleiket a polgári szövetség mandátumot szerzett képviselői (is), ennek apropóján pedig megfogalmazta gondolatait Csizmadia Péter, a Fidesz-KDNP-ÖPE volt polgármesterjelöltje.

Csizmadia azt írta: „Büszkévé teszi közösségünket, hogy többségünk lesz a közgyűlésben, így véget vethetünk a nemtelen politikai háttéralkuk korszakának, új, sikeres fejezetet nyitva Pécs történetében!” Apró pontosítás: a Fidesz-KDNP-ÖPE szövetségnek – ha egyáltalán együtt maradnak ősszel, és nem bomlanak külön frakciókra – nincs többsége, a többséghez ugyanis szükség van még további képviselőkre. Ugyanakkor az is igaz, hogy a legtöbb képviselője a polgári szövetségnek lesz az új testületben – a szerk.



Csizmadia Péter szerint „a választók üzenete egyértelmű volt: nemet mondtak a sikertelenségre, a baloldali arroganciára, a polgármester egyeduralmára, igent mondtak a biztonság és a fejlődés programjára.

Pécs megmutatta, hogy a reményt választotta a reménytelenség helyett. A gyors és erőteljes változáshoz vissza kell térnünk a hagyományos értékekhez: az összefogáshoz, a becsülethez, a tisztességhez, a rendhez! Őriznünk, építenünk kell Pécset!

– írta, majd gratulált minden megválasztott képviselőnek.

Hozzátette: „együttműködve – hiteles civil és lokálpatrióta képviselettel, szakemberekkel a sorainkban – újra a közgyűlésnek lesz polgármestere, és nem fordítva, ezzel újra a pécsiek akarata érvényesül a döntéshozatalban. A magas részvételi arány megválasztott képviselőinknek erős, demokratikus felhatalmazást ad, amellyel a város gyarapodásáért és az itt élők érdekében végezhetik munkájukat”.

Végezetül azt írta:

Ahogy azt korábban is hangsúlyoztuk, minden Pécs és polgárai érdekét szolgáló ügyet, kezdeményezést támogatni fogunk. Nincs fontosabb otthonunk békéjénél, biztonságánál és fejlődésénél. Mindehhez megalkuvás nélkül ragaszkodunk!