Címlap Arc Disznóólat is...

Disznóólat is lehet szigetelni választási plakátokkal – ajánlja egy friss képviselő Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőként szedte le választási plakátjait Dr. Háber István civil képviselő, akit a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltjeként választottak meg a pécsiek június 9-én. Az egyébként a PTE oktatójaként dolgozó mérnök igen érdekes kommentárt osztott meg ennek kapcsán követőivel.„Tegnap megszüntettem a vizuális szennyezést, amit okoztam a kampány során, vagyis leszedtem a plakátokat az oszlopokról, amiket én és a barátaim raktunk ki. Félretéve azt, hogy a politikai oldalak között meglehetősen aránytalanul oszlott meg eme környezetszennyezés mértéke, teljesen egyértelmű, hogy a több tonna műanyaggal nem lehet mit kezdeni. Csak remélni tudom, hogy nem lerakóba kerül, legalább valahol elégetik és energia lesz belőle, de tudva azt, hogy azt országban amúgy is hegyekben áll az RDF-hulladék, vajmi kicsi esélyt látok erre. Emellett ezt a mai világban nem engedhetnénk meg magunknak, hogy céltalanul gyártsunk szeméthegyeket, így bízom abban, hogy előbb-utóbb betiltásra kerül a kampányeszközök ezen formája” – írta.

Hozzátette: „szerencsére egyébként sok plakáttal nem kellett bajlódnom, voltak ‘nem felkért’ segítők… Azon túl, hogy lehetnek ezekből díszek, ha valaki lát benne fantáziát (ahogy a mellékelt képeken is látszik), én mondanám, hogy

kiválóan lehet velük kiplakátolni a disznóólat, a fészert és egyéb ilyesmit, hiszen valamelyest a habkarton szigetel, és így legalább anyagában hasznosul

– magyarázta, a végén azért megjegyezve, hogy a posztja kissé ironikus, de amúgy valós problémát lát a dologban, így arra kér mindenkit, osszák meg szerintük mi a megoldás.

Háber Istvánnal korábban egy igen érdekes podcastot is rögzítettünk, ugyanis akár még az is lehet, hogy Pécsről fogják megmenti a világot.