Címlap Politika Velük tenné r...

Velük tenné rendbe Pécset Csizmadia Péter

FRISSÍTVE!
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rejtélyes fotót posztolt a jobboldal pécsi polgármesterjelöltje. Csizmadia Péter azt írta a kép mellé, hogy „Együtt rendbe tesszük Pécset!”.


A kép azért rejtélyes, mert neveket nem írtak mellé, és bár van néhány ismerős a – minden bizonnyal – képviselőjelöltek között, különösen akik már ebben a ciklusban is városatyák voltak, a többieket még be kell azonosítani (nekünk).

Ha jól vesszük ki az ismerős arcok alapján, akkor megint szövetségre lépett a Fidesz, a KDNP és az ÖPE, illetve

hozzájuk csatlakoztak még civilek is – mint például Marsalkó Péter ismert fotóművész, vagy dr. Háber István, a PTE adjunktusa,

akivel korábban podcastot is készítettünk.


Bár Pécsett 17 választókörzet van, Csizmadia fotóján vele együtt 16-an vannak, így azt gyanítjuk, nem mindegyik induló van a fotón. Az szinte teljesen kizárt ugyanis, hogy ne minden körzetben indítsanak jelölteket, mert ez komoly hiba lenne. Sőt: tudomásunk szerint Csizmadia nem is indul egyéniben, hiszen ő a polgármesterjelölt. Tehát ketten hiányoznak a fotóról. Hogy ki az a kettő, illetve mit lehet tudni a jobboldal „csapatáról”, azt igyekszünk kideríteni és beszámolunk róla.

FRISSÍTVE:

Közleményt juttatott ek szerkesztőségünkhöz a Fidesz pécsi szervezete, amelyből kiderül, hogy kik indulnak el képviselőjelöltként a jobboldal színeiben az önkormányzati választáson Pécsen. Íme a közlemény:

Polgári szövetség alakult Pécsett a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) részvételével. A polgári együttműködés Csizmadia Péter polgármesterjelöltet támogatja a júniusi önkormányzati választásokon.

Kedd este tartotta a pécsi Fidesz városi taggyűlését, amelyen a szövetségesi politika folytatása mellett döntöttek a 2024-es önkormányzati választáson indítandó önkormányzati képviselő-jelöltek személyéről is. Azok mellett, akik már hosszú évek óta dolgoznak önkormányzati képviselőként a városért, több olyan, köztiszteletben álló, lokálpatrióta, közéleti kérdésekkel eddig nem foglalkozó jelöltet is sikerült megnyernie Csizmadia Péternek, akik eddig nem fejtettek ki direkt politikai tevékenységet. „Köztük találhatóak olyanok is, akiket a tudományos, művészeti és civil életből, a gyógyító szakmákból ismernek a pécsiek, vagy éppen városrészük elkötelezett lokálpatriótájaként” – hangsúlyozta Csizmadia Péter. A Fidesz-taggyűlésen megjelentek üdvözölték az ÖPE-vel való szövetségkötést is.

A FIDESZ-KDNP-ÖPE közös képviselőjelöltjeinek névsora körzetenként:

  1. BERÉNYI ZOLTÁN (ÖPE)
  2. NAGY KLAUDIA (FIDESZ)
  3. DELINÉ SZÉKELY ÁGNES (FIDESZ)
  4. VÉGH PÉTER (ÖPE)
  5. KALMÁR PÉTER (FIDESZ)
  6. DR. HÁBER ISTVÁN (FIDESZ)
  7. MARSALKÓ PÉTER (ÖPE)
  8. DR. CZIRÁKI ATTILA (FIDESZ)
  9. DR. BARKÓCZI CSABA (FIDESZ)
  10. KŐVÁRI JÁNOS (ÖPE)
  11. PALOTÁS CSABA (FIDESZ)
  12. MUSCH ZOLTÁN (FIDESZ)
  13. DR. STRÉDA ZOLTÁN (FIDESZ)
  14. DR. KAMARÁS PÉTER (KDNP)
  15. VÖRÖSNÉ DEÁK ANDREA (ÖPE)
  16. JANCSULA DEZSŐ (ÖPE)
  17. MATHEOVITS LÁSZLÓ (KDNP)