Dalma, Izabella

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Freedom House: Magyarország már nem demokrácia, hanem hibrid rezsim

Kovács Zoltán: "Nem is vártunk mást az egykoron tisztelt emberi jogi szervezetből Soros György kirakatszervezetévé avanzsált társaságtól."

Hirdetés

Magyarország 2019-ben átcsúszott a félig szilárd demokráciák sorából a hibrid rezsimek közé, állapítja meg a Freedom House friss, Nations in Transit című jelentése. Ebben a posztszovjet térség és az egykori keleti blokk államait vizsgálják abból a szempontból, hogy mennyire érvényesülnek a demokrácia alapelvei – írja a 444.

Meghatározásuk szerint 

a hibrid rezsimekben tartanak ugyan választásokat, de törékenyek a demokratikus intézmények, és alapvető kihívások elé állítják a politikai és polgári szabadságjogokat.

A jelentés a Balkán egy részét (Bosznia-Hercegovinát, Szerbiát, Koszovót, Montenegrót, Albániát, Észak-Macedóniát), Ukrajnát, Moldovát és Grúziát veszi Magyarországgal egy kalap alá – olvasható a lapban. 

Ez az ötből a középső kategória. A hibrid rezsimekhez képest előrébb sorolják a szilárd (Csehország, Szlovénia, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia) és félig szilárd demokráciákat (Lengyelország, Horvátország, Románia, Bulgária), és hátrébb a félig (Örményország) vagy teljesen szilárd autoriter államokat (Oroszország és az egykori szovjet tagországok). 

A legutóbbi jelentésben még Magyarországra is félig, 2015 előtt pedig szilárd demokráciaként tekintettek. 

Vagyis rövid időn belül két kategóriát zuhantunk, ami példátlan a 25 éve rendszeresen kiadott jelentés történetében

– hívja fel a figyelmet a 444.

Kovács Zoltán: ez Soros György kirakatszervezete

Reagált a hírre Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Szerinte “a Freedom House legfrissebb propaganda anyaga szerint Magyarország átcsúszott a félig szilárd demokráciák sorából a hibrid rezsimek közé (bármit is jelentsen ez), így többé már nem demokrácia (már megint).

Nem is vártunk mást az egykoron tisztelt emberi jogi szervezetből Soros György kirakatszervezetévé avanzsált társaságtól.

Le lehet értékelni Magyarországot újra és újra a liberális fundamentalizmus tévképzetei mentén, de a magyar emberek a saját bőrükön érzik a valóságot, így nem lehet őket csak úgy félrevezetni.

Magyarország Kormánya a magyar emberek felhatalmazása alapján, az ő érdekeik védelmében és mentén dolgozik.

Talán ez az oka, hogy sorozatban harmadjára is kétharmados bizalmat szavaztak nekünk. Látom, egyeseknek ez továbbra is nagyon fájó pont…”

– közölte az államtitkár.

A Freedom House legfrissebb propaganda anyaga szerint Magyarország átcsúszott a félig szilárd demokráciák sorából a…

Közzétette: Kovács Zoltán – 2020. május 6., szerda

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Jószívű pécsi cégek adományoztak egy baranyai otthon lakóinak

Következő sztori

Vitorlázni már lehetne, de a júliusi Kékszalag biztosan elmarad

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)