Címlap Politika Kiderült, hog...

Kiderült, hogy mennyit költöttek kampányra a baranyai fideszes jelöltek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőjelöltjei összevont beszámolója az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választására fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásának módjáról címmel jelent meg a Hivatalos Értesítőben egy táblázat, amelyben a 106 kormánypárti jelöltből 79 elszámolt költsége látható.

A táblázatból kiderül, hogy a négy baranyai fideszes-KNDP-s jelölt közül a szigetvári központú 4. választókerületet megnyerő Nagy Csaba költötte a legkevesebbet, 810 355 forintot.

A mohácsi kerületet behúzó Hargitai János, és a 2. számú – egyik pécsi – kerületet ismét megszerző, nemrégen újból kulturális államtitkárrá kinevezett Hoppál Péter gyakorlatilag ugyanannyit számoltak el kampánypénzként (1 182 896 – 1 182 392 forintot).

A másik pécsi körzetben a Mellár Tamással szemben alulmaradó Kővári János néhány tízezerrel kevesebb pénzből, 1 155 897 forintból kampányolt.