Címlap Politika Kubatov Gábor...

Kubatov Gábor: Jó eséllyel polgári vezetése lehet Pécsnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz csak március közepén nevezi meg polgármesterjelöltjeit, és akkor lesz nyilvános az EP-jelöltlistája is, de a közösségi média korában ennyi idő is elég a jelöltek bemutatására – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, a párt igazgatója az Inforádióban, és beszélt arról is, miért nem lesz szükség két különböző kampányra. A Fidesz pártigazgatója beszélt Pécsről is.


„Van néhány nagyváros, ahol szerintem kifejezetten jó esélyeink vannak. Én így látom Baját, ott kitelt a becsülete a polgármester asszonynak. Én így látom Miskolcot. Nagyon hasonlít Budapestre, mert ott sem történt semmi az elmúlt öt esztendőben.

Én így látom Pécset, ahol jó eséllyel polgári vezetése lehet megint a városnak

– mondta Kubatov Gábor az Inforádió Aréna című műsorában.

A Fidesz pártigazgatója szerint helyben kell jó polgármesterjelöltet találni, mert „ez a helyi közösségnek a döntése. A helyi közösségek tudják ezt megalkotni, és érdemes is bízni az ő bölcsességükben. Gondoljon bele, ha mi egy városban élnénk, és azt gondolnánk, hogy mi erről a városról tényleg tudunk mindent, és odaadóan akarunk dolgozni egy kampányban,

föntről nem határozhatják meg, hogy ki az az ember, akiért neked dolgoznod kell,

hanem ott a helyi közösség, a helyi Fidesz. Kicsit a megyei közösség is el kell, hogy mondja el a véleményét. Nagyon sok helyen nagy viták vannak, de aztán a nagy vitákból általában jó jelöltek kerülnek ki, és én abban reménykedem, hogy az összes helyen olyan emberünk lesz, akire érdemes szavazni” – magyarázta a műsorban.

A műsorban a pártigazgató szavaiból azt lehetett kivenni, hogy februárban kezdődik és március végére hivatalosan is véget érhet a Fidesz jelöltállítási folyamata, és meglesznek a hivatalos polgármesterjelöltek. Szerinte a közösségi média korában három hónap alatt is bőven ismertté lehet tenni bárkit.

A teljes műsor itt nézhető vissza: