Címlap Politika Most „f...

Most „fedett korcsolyapályát” szeretnének a pécsiek – Csizmadia megígérte, hogy megépítik, ha nyer

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a jobboldali összefogás pécsi közvélemény-kutatása. Ennek eredményeit ismertette a polgármesterjelölt. A közleményt szó szerint mutatjuk.


„Eddig több csaknem 11 ezer pécsi, egészen pontosan 10 705 városlakó töltötte ki a Pécsről a pécsiekkel elnevezésű kérdőívet. Azok kiértékelése alapján a pécsiek túlnyomó többsége változást akar a pécsi városvezetésben.

Ugyan még tart a konzultáció, de ez a mennyiségű visszajelzés már lehetőséget ad arra, hogy mérleget vonjunk. A konzultáció online formában és papíralapon is kitölthető volt. Sok embert személyesen kerestünk fel és kitelepüléseinken is elérhető volt a kérdőív.

Jöjjenek a részletek!

A kitöltők 93,7 százaléka szerint rendbe kell tenni a pécsi tömegközlekedést, a megkérdezettek csupán 2,4 százaléka szerint
működik megfelelően (nincs véleménye – 4 százalék). Ennél is többpécsi, a megkérdezettek 94,3 százaléka szerint szükség utazási kedvezményekre a gyerekek, diákok részére. Mindössze 3 százalék tartja megfizethetőnek a jelenlegi jegy- és bérletárakat (nincs véleménye –2,7 százalék).

Az egyik legfontosabb probléma a pécsiek szemében az utak és járdák felújítása. A konzultációt kitöltők 98,2 százaléka szerint nincs rendben az, amit jelenleg Pécsett – gyalogosan vagy autóval – közlekedve tapasztalnak. Csak 0,7 százaléknak felelnek meg csak a mostani állapotok (nincs véleménye – 1 százalék). A válaszadók 88,5 százaléka szerint is külön foglalkozni kell, a legnépesebb városrész, Kertváros problémáival. Mindössze 1,8 százalék elégedett a mostani állapotokkal, 9,7 százalék nem nyilvánított véleményt.

94,5 százalék szerint meg kell állítani az elvándorlást Pécsről és helyben kell tartani a fiatalokat, a válaszadók 3,9 százaléka gondolja úgy, hogy mindenki ott boldogul, ahol akar (nincs véleménye – 1,6 százalék). A pécsiek szinte teljesen egyetértenek abban, hogy az önkormányzatnak és cégeinek átláthatóan kell gazdálkodniuk. A megkérdezettek 96,9 százaléka támogatná a pécsi polgári szövetség által bevezetni kívánt üvegzseb-rendeletet, amely átláthatóságot biztosítana ezen a téren. A válaszadók csupán 0,7 százaléka gondolja úgy, hogy becsületes a jelenlegi városvezetés. (nincs véleménye 2,4 százalék).

A konzultációt kitöltők 96,3 százaléka gondolja úgy, hogy elég volt a jelenlegi városvezetés befektetőellenes gazdaságpolitikájából, és szívesen látna új munkáltatókat Pécsett. Mindössze a válaszadók 1,9 százaléka szerint vannak ennél fontosabb kérdések (nincs véleménye – 1,8 százalék). A pécsi polgári szövetség városi nagystrand, új uszoda létrehozására vonatkozó terveit 94,9 százalék támogatja. 2,8 százalék szerint az, hogy jelenleg nincs ilyen, nem jelent hiányosságot (nincs
véleménye – 2,2 százalék).

94,5 százalék szerint nagyobb megbecsültséget, támogatást érdemelnek az idős pécsi polgártársaink. 2,2 százalék nyilatkozott ezzel ellentétesen (nincs véleménye – 3,3 százalék). Ugyancsak majdnem teljes az egyetértés abban, hogy Pécsnek valódi fenntartható, környezetbarát zöldpolitikát kell kialakítania. Ezt a válaszadók 97,9 százaléka támogatja, szemben azzal a 0,7 százalékkal, akik szerint ezen a téren jelenleg minden rendben van (nincs véleménye – 1,5 százalék).

Mindezek alapján egyértelmű, hogy a pécsiek gyökeres és mélyreható változást akarnak! A pécsiek döntő többségének az a véleménye, hogy Pécset rendbe kell tenni!

A pécsi polgári szövetség, szemben a jelenlegi városvezetéssel megkérdezi az embereket és meg is hallja a válaszaikat, figyelembe veszi véleményüket!

Ez fokozottan vonatkozik a jelenleg készülő polgármesteri program összeállítására is, amibe bekerültek a pécsiek javaslatai, ötletei, felvetései is. Mi együtt írjuk a programot a pécsiekkel!

A kérdőív utolsó kérdéseként a városlakók saját ötleteiket, véleményüket és javaslataikat is kifejhették. Ezek alapján a pécsiek
jelentős része szeretne egy fedett korcsolyapályát. Amennyiben a városlakók júniusban bizalmat szavaznak a pécsi polgári szövetségnek, vállaljuk, hogy megépítjük a fedett jégpályát!

Csizmadia Péter, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az
Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi polgármesterjelöltje”