Címlap Politika Orbán Viktor ...

Orbán Viktor elárulta sikerének titkát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A budapesti konzervatív konferencián a miniszterelnök elmondta, miért fognak győzni „legközelebb is”. Kihirdette a balliberális progresszió elleni sikeres harc 12 pontját.

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a CPAC Hungary 2022 konzervatív konferencián a Bálnában csütörtökön Budapesten.

Egy hónapja nyertük meg a zsinórban a negyedik választásunkat, és néhány napja alapítottam meg az ötödik keresztény, konzervatív kormányomat. (…) Mi, magyarok joggal érezhetjük úgy, hogy a szavaink mögött van fedezet

– fogalmazott a kormányfő.

Felidézte, hogyan irigyelték régen a nyugati demokratikus vitakultúrát, míg nekünk „a Csernobil-sorozatban látott” világból jutott negyven hosszú év.

Ezután arra tért rá, „hogyan győztünk” a kommunisták, majd a liberálisok, ezt követően pedig az ellenük összefogott világot, és hogyan fognak győzni legközelebb is, mert ahogy a fradisták is mondják: „még, még, még, ennyi nem elég!”.

A csata szerinte „kihozza mindenkiből a legjobbat, és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz”. „Ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz” – tette hozzá.

Felidézte, „30 éve” itt is a baloldal volt hatalmon, az államgépezet azon volt, hogy bebetonozza a hatalmát.

„Egy woke világban nőttünk fel, egy mindennapi diktatúrában”

– mondta aztán. A nyolcvanas években aztán úgy döntöttek, „elég volt”, „a szovjetek ki, a kommunisták le”.

Tévedtek azonban a rendszerváltozáskor, mert a liberálisok és a konzervatívok paktumot kötöttek, majd a liberálisok a posztkommunistákkal álltak össze, kétvállra fektetve a jobboldalt – idézte fel 1994 eseményeit Orbán Viktor.

Aztán 2002-ben az történt, ami Amerikában Donald Trump kormányzása után: „kiválóan kormányoztunk, de a baloldal mocsara lehúzott bennünket”, ezt követően a baloldal pedig elköltötte az emberek pénzét, etnikai alapú gyilkosságok borzolták a kedélyeket, a rendőrség a minimális rendet sem volt képes fenntartani. „Kedves amerikai barátaim, azt hiszem, már önök is láttak ilyet” – szólt közönségéhez. „Ha baloldali kormány kerül hatalomra, a történet szinte mindig ugyanez” – mondta még.

2010-ig aztán meghirdették a rekonkvisztát, „visszatértek”, ebbe beletettek 8 évet, „a recept elkészült”.

Tizenkét pont

Szerinte 12 pontból áll a progresszió legyőzésének nyílt, „szabadon felhasználható” receptje:

  1. A saját szabályaink szerint kell játszani, nem szabad elfogadni a mások által írt utat, „aki az ellenfelei szerint játszik, bizonyosan veszíteni fog”.
  2. Nemzeti ideológia: a választók oldalán kell maradni, „a választók azt mondták, Viktor, építsd fel azt a falat, három hónap múlva állt a fal, nem kell ezt túlgondolni”.
  3. Nemzeti érdek a külpolitikában, „Hungary first”. „Itt van a szomszédban zajló háború. Oroszország az agresszor, Ukrajna védekezik. De minket a honvédség véd meg és a NATO.”
  4. Legyen médiánk: el kellene különülnie a politikának és a médiának, de ez a nyugati baloldalon sem történik így.
  5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát – „Ki lenne a nagyobb tabudöntögető, mint Donald Trump. Nem a ma, hanem a holnap tabuit kell ledönteni”, példaként említette Orbán Viktor „az LMBTQ-lobbi szándékainak leleplezését”.
  6. Olyan politikát kell folytatni, amellyel az ellenfél is jól jár
  7. Ne szorulj ki a szélére – „Meg kell adni az Istennek, ami az Istené, a császárnak, ami a császáré, és a természettudománynak, ami a természettudományé”.
  8. Minden nap olvassunk – „Minden nap kijelölök egy napot, amikor olvasok”, fogalmazott Orbán Viktor. „A spin-doctor egy hasznos állatfajta, de megérteni a politikát a politikacsinálóknak kell
  9. Legyen hited, a hit hiánya veszélyes.
  10. Keress barátokat – „Mi, magyarok képesek vagyunk a legkisebb ügyekben összeveszni egymással, aztán csodálkozunk, hogy az ellenfelek bekerítenek bennünket. Azt keressük, hol vannak a közös pontok!” Orbán Viktor példaként hozta a Vatikánt, amellyel egy sor kérdésben egyetért, de mást gondolnak az illegális migrációról.
  11. Építs közösségeket.
  12. Építs intézményeket, „amelyek a politika felől értelmezhetőek, az intézmények velünk maradnak”.

„Nincs csodafegyver, csak meló van. (…) Köszönöm, és sok szerencsét” – zárta angolul szavait a miniszterelnök részben amerikai hallgatósága előtt.

(via Infostart)