Címlap Politika Péterffy: Cso...

Péterffy: Csoda történt Pécsen ősszel

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csodaként élte meg a tavalyi önkormányzati választást Pécs polgármestere, erről a DK-val közös fórumon beszélt. Péterffy Attila azt mondta, mérnökként szereti a fekete és fehér helyzeteket, most is erre törekednek.

Csordultig telt a NEVKO színházterme kedd késő délután, ennek pedig egyetlen oka volt: Gyurcsány Ferenc. Fórumozni jött ugyanis Pécsre a DK elnöke, már az esemény előtt izgatott nyugdíjasok suttogtak egymás között, akik nagyon várták a „Főnököt”.

Az eseményen Mellár Tamás országgyűlési képviselő kezdte a tömeg melegítését. A politikus szerint az ellenzéki együttműködés a csodafegyvert, amivel le lehet győzni Orbán Viktort, és szerinte ez 2022-ben is sikerülni fog.

Bognár Szilvia, Pécs DK-s alpolgármestere azt mondta, 2022-ben „végső változást” érhetnek el, de ehhez össze kell fogni (újra).

Gyurcsány Ferenc rengeteg mindenről beszélt, viszonylag sokat. A legfontosabb gondolata az volt, hogy csak együttműködéssel lehet legyőzni Orbán Viktort. Úgy vélte, nehéz helyzetben vannak a most ellenzéki városok a kormány miatt; szerinte azonban nem szabad engedni a „kormány zsarolásának” és „Orbánnal nincs alku”.

Utolsóként lépett a mikrofonhoz Péterffy Attila. Pécs polgármestere szerint csoda történt tavaly ősszel a városban, ő legalábbis így élte meg. Azt mondta, muszáj tárgyalni a kormánnyal, de nem akar erkölcstelen kompromisszumot kötni. Úgy érzi, fekete és fehér döntéseket kell hozni, amely szakmailag megalapozottak.

További információk a tegnapi fórumról IDE KATTINTVA érhetőek el.