Címlap Politika Péterffy még ...

Péterffy még nem jelentett be semmit, Botka már intézkedett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Extra hatalmat kaptak a polgármesterek Orbán Viktor bejelentése alapján. Szeged már lépett.

Mint azt megírtuk, a kormány meghosszabbította a kijárási korlátozást, emellett viszont extra hatalmat kaptak a polgármesterek is. Húsvét idejére a polgármesterek speciális, szigorító szabályokat alkothatnak a településükön, erre felhatalmazást kapnak. Ezek hatálya hétfő este 24 óráig tart – jelentette be a miniszterelnök.

Szeged már élt vele

Botka László azonnal élt a lehetőséggel: a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra.

Elrendeli-e a maszkok kötelező viselését Péterffy Attila?

A pécsi polgármester a szerdai városinfón azt mondta, ha rajta múlna, akkor elrendelné, hogy mindenkinek kötelező legyen maszkot viselnie. Most megteheti, de más – szerinte indokolt – szigorítást is bevezethet Pécsett a lakosság biztonsága érdekében.

Egyelőre Péterffy nem jelentett be semmit, közösségi oldalán az utolsó poszt (cikkünk megjelenésekor) az időjárásról szól és arról, hogy azt kéri, mindenki maradjon otthon.