Címlap Politika Tóth Bertalan...

Tóth Bertalan: „Egyik pártnak sincs meg önállóan a kormányváltáshoz szükséges háttere.”

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP országjáró programjának részeként csütörtökön Pécsett tárgyalt az önkormányzat vezetőivel Tóth Bertalan, a párt elnöke. A pécsi politikust, aki korábban a város alpolgármestere is volt, elsősorban 2022-ről és az összefogásra készülő ellenzék előtt álló kihívásokról kérdezte az önkormányzat lapja.

Az interjú talán legérdekesebb része az volt, amikor Tóth Bertalan az MSZP rettenetesen alacsony támogatottságára utalva azt mondta:

„Lehet közvélemény-kutatásokra hivatkozni és azon kakaskodni, hogy ki az ellenzék vezető ereje, de

egyik pártnak sincs meg önállóan a kormányváltáshoz szükséges háttere. Az rossz út, ha az ellenzéki pártok úgy szeretnék növelni a támogatottságukat, hogy egymást minősítgetik.

Mindenki hirdesse a maga programját, de a szavazóbázist csak „kívülről” lehet növelni. Ehhez viszont közös fellépésre van szükség. Például a falvakban, kisvárosokban soha nem jelenünk meg, ha nem osztjuk fel egymás között a terepet, és nem képvisel mindenki mindenkit. Vagy összekapaszkodás lesz és siker, vagy széthúzás és sikertelenség.

Szerinte van olyan ember a baloldalon, aki Orbán Viktor méltó kihívója tudna lenni 2022-ben. Ám azt nem árulta el, hogy ki lenne ez a jelölt!

További részletek ITT olvashatók.