Címlap Politika Választás2022...

Választás2022: Beszállt a kampányba Pécs polgármestere is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aláírásgyűjtésbe kezdett Pécs város vezetése szerdán - derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetségének pécsi ülésén.

Két kérdésben kérik ki a pécsiek adatait véleményét; valamint nevüket, címüket, email-címüket és telefonszámukat.

Ezeket az adatokat kell megadni, ha valaki aláírná a támogatói íveket.

Arra kíváncsi Péterffy Attila, egyetértenek-e a pécsiek, hogy a kormány a korábbi, fideszes pécsi városvezetés által felvett kormányzati hitel idei, 1,75 milliárd forintos törlesztőrészletére nyújtson hitelmoratóriumot. Valamint arra, egyetértenek-e azzal, hogy a kormány a gépjárműadónak azt a 40%-át, amelyet 2020 óta – a korábban elvett 60% mellett – elvon Pécs önkormányzatától, idén bocsássa a város rendelkezésére, hogy azt teljes egészében útépítésre fordíthassák. A gépjárműadó 60%-át 2013-tól vonta el a kormány az önkormányzatoktól.

Péterffy szerint a jelenlegi városvezetés nehéz helyzetbe került, de erről nem a mostani, hanem még az előző városvezetés tehet és persze a kormány.

Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került magánszemélyek számára a kormány biztosította a hitelek törlesztésének halasztását. Azt kérjük, hogy ezt a lehetőséget adják meg a pécsi önkormányzat számára is – közölte a pécsi polgármester.