Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezzel nyitják meg a Múzeum Utca Plusz rendezvényt

/

Péntek este startol el a város egyik nagy nyári eseménye, a Múzeum Utca Plusz. Mutatjuk, mire kell számítani az első nap. 

A két héten át tartó programkavalkádot a Széchenyi téren nyitnják meg, méghozzá egy különleges zenei eseménnyel. A Fűzy Máté által müködtetett Band of StreetS fog a “húrok közé csapni”. A megnyitó este 20:15-kor startol, ahol New Orleans-i alapkon nyugvó utcazene lesz a terítéken.

A Széchenyi téri koncert után elindulnak a Szepesy Ignác utcán át egészen a Káptalan utcáig, miközben a hangulatot a banda és a pécsi Bóbita Bábszínház óriásbábjainak kísérete fogja biztosítani.

Ezt követően este 21:00-kor a Folklór forgatag és táncház, a Vizin zenekarral közösen próbálja majd melegen tartani a közönséget a Múzeumok Igazgatósága előt, a Káptalan utcában. A népzenei esemény alatt magyarországi horvát és macedón táncok, vérpezsdítő ritmusok, népszerű és ismert körtáncokat láthatnak az arra látogatóak.

Hirdetés

A tömegrendezvényekre vonatkozó kormányzati döntés értelmében a Vizin táncház ideje alatt (21.00–23.00) a Káptalan utcában egy időben maximum 500 fő tartózkodhat, ezért a Káptalan utcát a rendezvény idejére egyirányúsítják.

A Band of StreetS Széchenyi téri koncertjét követő vonulás útvonala: Szepesy Ignác utca – Káptalan utca – Sétatér. A beengedés folyamatos a létszámkorlát figyelembevételével.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Mi volt ez Pécs felett? Meteorit? Repülőgép? Ufó? Rakéta?

Következő sztori

Másodosztály: nagy lehetőség ez a fiataloknak

Legutóbbiak innen: Program

bool(false)