Címlap Program Ezzel nyitják...

Ezzel nyitják meg a Múzeum Utca Plusz rendezvényt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek este startol el a város egyik nagy nyári eseménye, a Múzeum Utca Plusz. Mutatjuk, mire kell számítani az első nap. 

A két héten át tartó programkavalkádot a Széchenyi téren nyitnják meg, méghozzá egy különleges zenei eseménnyel. A Fűzy Máté által müködtetett Band of StreetS fog a „húrok közé csapni”. A megnyitó este 20:15-kor startol, ahol New Orleans-i alapkon nyugvó utcazene lesz a terítéken.

A Széchenyi téri koncert után elindulnak a Szepesy Ignác utcán át egészen a Káptalan utcáig, miközben a hangulatot a banda és a pécsi Bóbita Bábszínház óriásbábjainak kísérete fogja biztosítani.

Ezt követően este 21:00-kor a Folklór forgatag és táncház, a Vizin zenekarral közösen próbálja majd melegen tartani a közönséget a Múzeumok Igazgatósága előt, a Káptalan utcában. A népzenei esemény alatt magyarországi horvát és macedón táncok, vérpezsdítő ritmusok, népszerű és ismert körtáncokat láthatnak az arra látogatóak.

A tömegrendezvényekre vonatkozó kormányzati döntés értelmében a Vizin táncház ideje alatt (21.00–23.00) a Káptalan utcában egy időben maximum 500 fő tartózkodhat, ezért a Káptalan utcát a rendezvény idejére egyirányúsítják.

A Band of StreetS Széchenyi téri koncertjét követő vonulás útvonala: Szepesy Ignác utca – Káptalan utca – Sétatér. A beengedés folyamatos a létszámkorlát figyelembevételével.