Címlap Sport Másodosztály:...

Másodosztály: nagy lehetőség ez a fiataloknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elszántak, harapnak a pályán, mert meg akarják mutatni magukat, fel akarják hívni magukra a figyelmet. A Szentlőrinc labdarúgócsapata ugyan abszolút újonc a másodosztályban, ráadásul a keretben hemzsegnek a fiatalok, mégis van már három pontja.

Történelmi siker volt a szerdai, Gyirmót FC Győr elleni győzelem, ugyanis a Szentlőrinc eddig sosem szerepelt a második vonalban, ebből következően sosem szerzett még itt pontot. Most ezt is kipipálta a Marián Sluka által irányított együttes, amely elsősorban annak köszönhette a sikert a jóval magasabban jegyzett játékosokkal felálló, sokkal jobb anyagi lehetőségekkel rendelkező vendégcsapattal szemben, hogy fiatal futballistái megalkuvást nem tűrően harcoltak, rengeteg energiát mozgósítottak azért, hogy nyerjenek.

  • Számunkra ez most egy olyan lehetőség, ami nem biztos, hogy sokszor megadatik az életben – mondta a Pécs Aktuálnak a szentlőrinciek 23 éves középpályása, Hleba Tamás. – Fiatalok vagyunk, élni szeretnénk ezzel a sansszal: meg akarjuk mutatni magunkat, ki akarunk tűnni. Ahogy a többieknek, természetesen nekem is az a célom, hogy minél magasabb szinten futballozzak. Csinálom a dolgomat, melózok becsülettel, aztán meglátjuk, mire lesz ez majd elég.

Bár a Szentlőrincben sokan rögtön az egyik kiesőt látják, a csapat igyekszik erre rácáfolni. A szerdai teljesítményével sikerült is, a 2-0-s győzelmet követően nagy tapsot kaptak a szurkolóktól Hlebáék.

  • Bár még a bajnokság elején járunk, az biztos, hogy erre a mutatott játékra, ezekre az egyéni teljesítményekre lehet alapozni! Ha a folytatásban is így tudunk futballozni, így megyünk, sőt, még ráteszünk egy lapáttal, akkor mások ellen is jó esélyünk lesz a győzelemre. Ezen a meccsen bebizonyítottuk, hogy helyünk lehet a másodosztályban. Hallottam, olvastam, hogy mennyire nem bíznak bennünk, nem hisznek abban, hogy bent tudnánk maradni. Tavaly és tavalyelőtt is lesajnált kisegyesületnek tartottak minket, de nincs ezzel baj: ahogy akkor, úgy most is óriási ambíció van mind a klubban, mind a játékosokban! Jöhet bárki, mi mindenkivel szemben felvesszük a kesztyűt az NB II-ben is!

A Szentlőrinc a harmadik fordulóban, most vasárnap (19.00) a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége lesz.