“Liszt és Wagner” címmel ad koncertet a Pannon Filharmonikusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különleges dátumot választottak, október 22-ét. Ezen a napon született Liszt Ferenc, illetve október 22-e egyben az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emlékünnepének előestéje.

A Kodály Központban ezen alkalommal műsoron lesz Liszt Ferenc 137. zsoltára, az egyik legelfeledetebb emléke az eltaposott magyar szabadságharcnak, mely részleteiben a magyar Liszt ellenállásának és magyarságának ad hangot.

Darius Milhaud balettzenéje már későbbi, a századforduló jazz zenével áthatott hangján szemlélteti a Föld és a világ létrejöttét zenéje, ugyanakkor műfajában Liszt szimfonikus költeményeit idézi. Richard Wagner Tannhäuser című operája a társadalom és szerelem ellentétét állítja elénk, és méltán tartozott Liszt kedvencei közé.

Az est szólistája Cserna Ildikó Liszt Ferenc-, Artisjus-díjas operaénekes lesz, közreműködik a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus, illetve vezényel Bogányi Tibor.

A koncert jövő csütörtökön este 7 órakor kezdődik.

Előző sztori

Különleges bringák, lámpákkal felszerelt utak, családbarát környezet – ez a pécsi KRESZ-park!

Következő sztori

Jön az ősz leglátványosabb csillaghullása!