Címlap Promo A Holcim emlé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható jövő elősegítése mellett. Ennek jegyében hirdette meg 2023 őszén környezetvédelmi rajzpályázatát, hogy ezáltal ösztönözze a környezettudatos szempontok érvényesülését és a zöld gondolkodás elterjedését a mindennapokban.

Az első helyezettek faültetésére június első hetében, a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan került sor a rajzpályázat nyertes diákjainak intézményeiben.

A pályázati felhívásra több mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből. A beérkezett rajzok közül a zsűri összesen 27 pályamunkát díjazott. A pályázat eredményhirdetésére március 22-én, a Víz Világnapján, az ünnepélyes díjátadóra pedig áprilisban került sor.

Az emlékfákat három település (Királyegyháza, Görcsöny, Székelyszabar) közintézményeinek udvarán ültették el, a nyertes gyermekek osztályába járó tanulók és óvodások részvételével.

A beérkezett alkotásokat 4 kategóriában díjazták: az első 3 helyezett gyermek nevelési-oktatási intézménye pénzjutalomban részesült összesen mintegy 1 300 000 Ft értékben, amelyet környezetvédelmi, vagy egészségmegőrzési célok megvalósulására fordíthattak. Az 1-3. helyezést elért alkotásokat a Holcim a Királyegyházi Cementgyár területén állította ki, ahol egy éven keresztül, a következő rajzpályázat eredményhirdetéséig tekinthetők meg.

Az 1. helyezett diákok nevelési-oktatási intézménye részére faültetést is adományozott a Holcim. Az emlékfák elültetésére június elején, a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan – és a kedvező időjárási feltételekhez igazodva – került sor.

Június 6-án Görcsönyben a helyi általános iskolában, valamint Királyegyházán az óvodában; június 7-én pedig Székelyszabaron a település közterületén ültették el a fákat. Az eseményen a nyertes gyermekek és diáktársaik, az intézmények vezetősége, valamint a Holcim Magyarország Kft. képviselői vettek részt.

Öröm volt látni, milyen lelkesedés övezte nem csak a rajzpályázatot, de a faültetést is. Bízunk abban, hogy az elültetett fák minden nap emlékeztetik majd a gyermekeket a környezettudatos gondolkodás fontosságára, mivel mindannyiunk felelőssége a zöld jövő építése

– nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.