Lőrinc

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Menő gasztro- és életmódtábor indul a pécsi gyerekeknek!

Augusztus 10-14 között olyan napközis táborban vehetnek részt a pécsi gyerkőcök, ahol nemcsak a gasztronómia legmodernebb technikáival és fogásaival, de a mozgások legtrendibb formáival is megismerkedhetnek a 9-14 éves gyerekek. A kulináris kalandozások mellett pedig olyan tartásjavító gyakorlatokat is elsajátítanak, amelyek kompenzálják a túlzott kütyü-használatot ennél a generációnál.  

Hirdetés

– A gasztro- és életmódtáborok nem újkeletűek, mi abban vagyunk egy kicsit mások, hogy ténylegesen odafigyelünk a táplálkozásra, és az átadott tudásra – mondja el Kathreiner Tüni, majd hozzáteszi, hogy a főzés rejtelmeibe is bevezetik a gyerekeket, és a legmodernebb digitális eszközök használatát is bemutatják. A programok során a miniséfek készítenek majd egészséges ételeket és italokat, és a magas színvonalú Thermomix gépet is megtanulják majd kezelni. Egy nap ráadásul a glutén- és laktózmentesség jegyében telik.

De nemcsak a főzési folyamatok lesznek előtérben, hanem az izgalmas alapanyagok és ízkombinációk is. A tábor során például sokszor kerül asztalra zöldség és gyümölcs. A jó példa állítása, és az ízek iránti érdeklődés felkeltése is cél.

Nem lehet azt mondani a csokira és a feldolgozott nasikra hogy rosszak, mert nem azok! Igenis jó az ízük. Annyit tudunk tenni, hogy bevezetjük a gyerekeket a tudatos táplálkozás rejtelmeibe, hogy felfedezzenek új ízeket is.

– mondja dr. Solt Edit, a sportért felelős szervező, a Fitnexx Premium Fitness Club tulajdonosa. Neki köszönhetően a sportprogramokon túl lesznek személyiségfejlesztő és önbizalomnövelő játékok, feladatok, G-Flex, TRX, és funkcionális aerobik is. Naponta több sportfoglalkozáson vesznek részt a gyermekek, ahol többek között új mozgásformákkal ismerkedhetnek meg.

A nyaki gerincsérv korábban időskori betegség volt, ma a túlzott laptop és telefonhasználat miatt már tíz éves korban megjelenik.

– Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a tartásjavító gyakorlatokra, ellensúlyozva a napi “kütyüzés” káros hatásait. Ennek a generációnak ugyanis már kevesebb jut a játszóterezésből, és fára mászásból, ezeket a mozgásformákat “mesterségesen” kell pótolni a mindennapokból – mondja el Solt Edit.

Mikor? 2020 augusztus 10-14 hétfőtől péntekig, 8-16-ig, gyülekező: 7:50-től (távozás: 15:30-16:00).

Hol? Fitnexx Premium Fitness Club: 7624 Pécs, Jászai Mari u. 2-4., mely naponta fertőtlenítve, a levegő pedig folyamatosan tisztítva van.

Még több információt itt találunk!

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Kotorják a Balatont a tó nyugati medencéjében

Következő sztori

Támogatja az átvilágítást a pécsi ellenzék, ha azt nem "vitorlás vagy teniszpartnerek, és ivócimborák" végzik

Legutóbbiak innen: Promo

bool(false)