Címlap Koronavírus A fogyasztásm...

A fogyasztásmérő órákkal folytatja az E.ON

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban az energiavállalat megkezdi az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett. Az E.ON munkatársai azokat az ügyfeleket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás éppen esedékes. A vállalat a leolvasások során, ahogyan eddig is, fokozottan ügyel ügyfelei, munkatársai és hozzátartozóik egészségének megóvására - közölte az E.ON.

A vállalat március 19-étől ideiglenesen felfüggesztette az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását, hogy ezzel a járvány segítse a járvány terjedésének a megelőzését.

Azok az ügyfelek, akiknél ebben az időszakban esedékes volt az éves elszámolás, az árammérő óraállását a cég digitális csatornáin, azaz az online ügyfélszolgálaton, az E.ON mobilalkalmazásában, telefonon vagy SMS-ben, míg a gázmérő óraállását e-mailen vagy telefonon maguk adhatták meg.

A kormányzati intézkedésekkel összhangban az E.ON újraindítja a személyes mérőóra leolvasást június 22-től. Az ügyfelek éves elszámoló számlája az éves személyes leolvasások alapján készül. Az éves gáz- vagy árammérő-leolvasásokat azoknál kezdik meg, akiknél a leolvasás éppen aktuális. Az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, a tervezett leolvasás dátumát az energiaszámlájukon ellenőrizhetik – mondta el közleményében az E.ON.