Címlap Sport A Bayerné let...

A Bayerné lett az Európai Szuperkupa is

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon meg kellett dolgoznia az újabb trófeáért a Bayern München labdarúgócsapatának: az Európai Szuperkupa Budapesten megrendezett döntőjében hosszabbításra volt szükség.

A papírforma, az erőviszonyok azt sugallták, hogy jön a következő Bayern-gála. A bajorok ugyanis fantasztikus formában vannak, erődemonstrációt tartottak a Bajnokok Ligájában, így mindenki azt várta, hogy egyoldalú lesz a Sevilla elleni Szuperkupa-döntő.

Az Európa-liga győztese, a Sevilla azonban sok borsot tört a Bayern orra alá. Hamar vezetést szereztek a spanyolok, amit a német együttes még az első félidőben kiegyenlített – a másodikban azonban képtelen voltak lezárni a meccset Lewandowskiék, nem tudták belőni a második gólt. A Sevillán azonban látszott, hogy fárad, ez pedig elég volt: a Bayern megérezte a vérszagot, a hosszabbításban pedig Javi Martínez befejelte a Szuperkupa-győzelmet érő találatot.

Bayern München–Sevilla 2-1 (1-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Labdarúgó Európai Szuperkupa. Puskás Aréna, 15 500 néző. Vezette: Taylor (angol). Bayern München: Neuer – Pavard, L. Hernández (J. Martínez, 99.), Süle, Alaba (J. Boateng, 112.) – Goretzka (A. Davies, 99.), Kimmich – Sané (Tolisso, 70.), Th. Müller, Gnabry – Lewandowski. Vezetőedző: Hans-Dieter Flick. Sevilla: Bono – Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Escudero – Jordán (F. Vázquez, 94.), Fernando, Rakitic (Óliver Torres, 56.) – Suso (Gudelj, 73.), L. de Jong (en-Nesziri, 56.), Ocampos. Vezetőedző: Julen Lopetegui.

Gólszerzők: Goretzka (34.), J. Martínez (104.), ill. Ocampos (13. – 11-esből).

A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a Fehérvár FC hazai pályán tizenegyesekkel továbbjutott a francia Reims ellen. Márton Gábor együttese a csoportkör előtti utolsó fordulóban a belga Standard Liege vendége lesz.