Címlap Sport A Fradi gyako...

A Fradi gyakorlatilag bajnok, a Vidi kikapott. Mi lesz Márton Gáborral?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Ferencváros megnyerte a Fehérvár elleni rangadót, ezzel gyakorlatilag megszerezte a 32. bajnoki címét – jó kérdés, mi lesz így a Vidit irányító Márton Gáborral. Az NB II-ben pécsi győzelemnek örülhettünk.

Nem hagyta ki a ziccert a Ferencváros labdarúgócsapata, amely hazai pályán 2-0-ra legyőzte a második helyen álló Fehérvárt, s ezzel tizenhat pontra növelte az előnyét – de a második már nem a Vidi, hanem a Puskás Akadémia. Matematikailag ugyan még nem dőlt el az elsőség, de gyakorlatilag kijelenthető, hogy bajnok a Fradi: 32. alkalommal zár az élen.

Dibusz Dénes tehát lassan ünnepelhet, a fehérváriakat irányító pécsi szakember, Márton Gábor esetében pedig nagy kérdés, mit hoz a jövő. A vezetőedző korábban többször is hangsúlyozta, meg akarja előzni csapatával a Ferencvárost, képesnek tartja arra a Fehérvárt, hogy bajnok legyen, ám ahelyett, hogy csökkent volna a hátrány, tavasszal annak ellenére nőtt a különbség, hogy a zöld-fehérek is botladoztak. A Vidi 2021-es eredménysora borzasztó: öt meccséből csak egyet nyert meg (az Újpest ellenit idegenben), egyszer ikszelt, háromszor pedig kikapott. Tizenöt pontból csak négy jött össze, ez 26 százalékos mérleg.

Az ilyen szereplés nem hogy egy élcsapattól, egy gyengébb gárdától sem elfogadható, ilyenkor lépni szokott a vezetőség. Könnyen lehet, hogy Mártonék számára vége a dalnak Székesfehérváron.

Nem kérdés azonban, hogy ezekért az eredményekért nem csak a szakmai stáb a felelős. A Fradihoz képest ez a keret gyenge. Csodák nincsenek, a zöld-fehérek évekig építkeztek, mire eljutottak a jelenlegi szintre – a Fehérvárnak is építkeznie kellene, de ez a folyamat valahol megrekedt. Ugyanakkor tény, mindezt Márton Gábornak is látnia kellett (volna), lehet, hogy látta is, s csak a kötelező (és ezt talán vehetjük szó szerint) optimizmus mondatta vele azt, hogy letaszítják a Fradit a trónról.

Egy osztállyal lejjebb, az NB II-ben pécsi győzelemnek örülhettünk. A PMFC a Kazincbarcikát fogadta, s bár az 54. percben már 3-0-ra vezetett, a vendégek hirtelen lőttek kettőt, s máris meleg lett a pite – Geiger találata aztán mindent eldöntött, 4-2 lett a vége. A másik baranyai csapat, a Szentlőrinc a Vasas otthonában lépett pályára, ahol 3-0-s vereséget szenvedett.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu