A szentlőrinci kapusnak, Prokop Rostislavnak voltak nagy védései, itt a bal felső elől szedi ki a labdát (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport A futball sav...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kényeztették el a szurkolókat sem Pécsett, sem Szentlőrincen az NB II.-es labdarúgócsapatok, hiszen mindkét pályán gól nélküli döntetlen született. A PMFC némi meglepetésre nem bírt a HR-Rent Kozármislennyel, a lőrinciek pedig a sereghajtó Dorog ellen veszítettek pontokat.

A PMFC szurkolói nagyon bíztak benne, hogy kedvenceik megszerzik a második tavaszi győzelmüket, erre pedig jó esély is mutatkozott, elvégre a bentmaradásért küzdő HR-Rent Kozármislenyt fogadták. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy egy ilyen megyei derbin bármi előfordulhat, ráadásul a mislenyiek többször is bizonyították, hogy képesek a meglepő eredményekre.

Most is azok voltak: a 0-0-s végeredmény ugyanis kétségtelenül annak tekinthető a két csapat eddigi szereplését figyelembe véve. Élvezetes, jó meccs helyett egy brusztos találkozót láthatott a szép számú publikum – sajnos nagyon kevés volt a gólhelyzet. A PMFC ezúttal sem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére, nem tudta kellőképpen nyomás alá helyezni, így a Kozármisleny nem is hibázott. Sőt, a vendégek akár három pontot is elvihettek volna, ha a piros-feketéknek nincsen jó kapusuk, de Helesfay Donát a jók közé tartozik, így kétszer is nagyot védett a második félidőben.

A Szentlőrinc a Szegeden aratott 4-2-es győzelemmel a tarsolyában úgy indult neki a Dorog elleni hazai bajnokinak, hogy ha törik, ha szakad, megnyeri ezt is. Nem sikerült, s a látottak alapján nyugodtan kijelenthető, hogy a házigazdák nem is érdemeltek volna három pontot. Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, akik többször is helyzetbe kerültek, és bizony nagy szükség volt Prokop Rostislav védéseire. A szünet után hamar vezetést szerezhetett volna a Szentlőrinc, de Csörgő Raul nem tudta bevenni a kaput. A folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán, a hazaiak és a vendégek is megnyerhették volna a meccset, de végül itt sem született gól.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC a Kecskemét II. vendége volt. Lőrinc Antal együttese az első félidő hajrájában vezetést szerzett Forró Attila révén, majd a folytatásban nagy energiákat mozgósított azért, hogy megtartsa előnyét – sikerrel járt!

Eredmények: PMFC–HR-Rent Kozármisleny 0-0, Szentlőrinc–Dorog 0-0, Kecskemét II.–PTE-PEAC 0-1.

A PMFC és a HR-Rent Kozármisleny egymás elleni bajnokija 0-0-s döntetlennel ért véget (Fotó: PMFC)