Címlap Sport Kupagyőzelmet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép sikert könyvelhetett el az NKA Universitas PEAC II. nőikosárlabda-csapata, amely a Hepp Kupa Budapesten megrendezett négyes döntőjében sikerrel vette az elődöntőt, majd a vasárnapi fináléban legyőzte az MTK-TFSE együttesét, és így megnyerte a sorozatot.

Nagyon jó jel a pécsi nőikosárlabda jövőjét illetően, hogy a kizárólag a Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendékeiből álló NKA Universitas PEAC II. megnyerte a Hepp Kupát, vagyis az amatőrök számára kiírt kupasorozatot. Mindez ugyanis azt jelenti, hogy némi túlzással tele a padlás tehetségekkel – olyan játékosokkal, akik nemcsak felvették a versenyt az ellenfelek felnőtt, A csoportot megjárt spílereivel, hanem le is győzték őket!

A Hepp Kupa négyes döntőjét Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban rendezték meg szombaton és vasárnap. A pécsi lányok az elődöntőben a BEAC-Újbuda ellen nyertek nagyon magabiztosan, 87-67-re, majd a vasárnapi aranycsatában az MTK-TFSE együttesét verték 85-74-re, megszerezve ezzel a győztesnek járó serleget.

Meszler Balázs, az NKA Universitas PEAC II. vezetőedzője: – Nagyon sokan esélytelennek tekintettek bennünket a torna előtt. Egy Nemzeti Kosárlabda Akadémia és egy Európa Kupa-szereplő NKA Universitas PEAC utánpótlása vagyunk, épp ezért a lányokban nagyon nagy volt a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, nem az esélytelenek nyugalmával jöttünk. Úgy álltak hozzá ehhez a tornához, hogy meg fogják nyerni! Nagyon boldogok vagyunk, abszolút megérdemelték a lányok, és a sok befektetett munkának részben már most megvan a gyümölcse. Reméljük, hogy ezt a többi bajnokságban további győzelmek követik. Gratulálok a TF csapatának, mert nagyon szépen visszajöttek a mérkőzésbe, meg kellett találnunk a taktikai változtatásaik ellenszerét ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a találkozót.

Laczkó Sára, az NKA Universitas PEAC II. irányítója: – Természetesen nagyon örülünk annak, hogy megnyertük ezt a trófeát! Vártam rá, hogy az A-csoportos felnőtt csapatból visszajöjjek játszani a saját korosztályomba, és itt is tudjak bizonyítani. Úgy érzem, jól játszottunk a négyes döntő során, kihoztuk magunkból a maximumot. Az MTK-TFSE elleni fináléban jól kezdtünk, de aztán főleg védekezésben vétettünk néhány hibát, és megzavart minket az ellenfél egészpályás letámadása. A hajrára azonban plusz lendületet tudtunk belevinni a játékunkba, és végül megnyertük a mérkőzést. Nagyon nehéz, fizikálisan megerőltető volt számomra ez a hétvége, mert sokat kellett játszani, de szerencsére mindenki hozzátette a magáét, csapatként értük el ezt a sikert. Remek visszajelzés volt ez számunkra: jó csapatokkal játszottunk, amelyekkel szemben nem csak felvettük a versenyt, hanem le is győztük őket!

MTK-TFSE–NKA Universitas PEAC II. 74-85 (18-22, 6-21, 31-22, 19-20)
Nőikosárlabda-Hepp Kupa, döntő. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok. Vezette: Gruber Nikolett Lilla, Tóth Kitti, Novák Bence. MTK-TFSE: Herman 8, Vígh 2, Dúl 14/6, Király 23/18, Burján 12. Csere: Gróf, Kenyeres 10/3, Dömötör, Turi 5. Vezetőedző: Hegedűs Péter. NKA Universitas PEAC II.: Laczkó 21/9, Rátkai 38/9, Kötő 2, Olawuyi 15, Varga N. Csere: Kohn 2, Halmágyi Kata, Nagy R. 3, Halmágyi Kitti. Vezetőedző: Meszler Balázs.