Címlap Sport A harmadik he...

A harmadik helyezett Gyirmótot fogadja vasárnap a PMFC – a lelátón szájmaszkos szurkolókkal

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tizenharmadik fordulóra kerül sor a hétvégén a labdarúgó NB II-ben – jó kérdés, hogy az egyre súlyosabb járványhelyzetben meddig lesznek még meccsek. Amíg lesznek, addig nyerni kell, gondolhatják a PMFC-nél és a Szentlőrincnél: előbbi otthon, utóbbi idegenben lép pályára.

A koronavírusjárvány a futballt sem kerüli el, miért is tenné, így aztán meg sem lepődik az ember, hogy elmarad egy mérkőzés. Ezúttal a Mohácsi TE jelezte, hogy elhalasztották a Harkány elleni bajnokit, mert ellenfelük egyik játékosának valamelyik családtagja pozitív eredményt produkált.

A betegség a PMFC-nél is felütötte a fejét, amit a Pécs Aktuál is megírt, ám a piros-feketék nem halasztanak. Vasárnap délután újabb bajnokit játszanak, azt a Gyirmótot fogadják, amely a harmadik helyen trónol 23 pontjával. A pécsiek 19 ponttal a hetedikek, vagyis egy győzelemmel majdnem befognák leendő ellenfelüket. Az biztos, hogy a Csertői Aurél által irányított Gyirmót nem tartozik a verhetetlen kategóriába, s miután a PMFC jó passzban van, megnyerte legutóbbi két mérkőzését, bízhatunk abban, hogy behúzza a harmadikat is.

Azt, hogy mosolyogni fognak-e a pécsi szurkolók a mérkőzést követően, nem fogjuk látni. A legújabb kormányrendelet szerint ugyanis mostantól a sportrendezvényeken is kötelező a szájmaszk viselése – sebaj, a vastaps (vagy annak hiánya) úgyis mindent elárul.

A Szentlőrinc legutóbb nem tudta megragadni a lehetőséget, miután nyert az ETO otthonában, kikapott hazai pályán a Kazincbarcikától. Emiatt aztán ottragadt a kieső pozícióban, a 18. helyen. Jó lenne, ha mielőbb feljebb kapaszkodna Marián Sluka együttese, ám vasárnap nagyon nehéz feladat vár a csapatára: a negyedik helyezett Békéscsaba vendége lesz. A leendő házigazdák a negyedik helyen állnak 23 ponttal, s mindössze egyszer kaptak ki tizenkét mérkőzés alatt. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a saját pálya nem előny a csabaiak számára, otthon ugyanis csak egyszer győztek három döntetlen és egy vereség mellett.

A 13. forduló programja (október 25., vasárnap): PMFC–Gyirmót FC Győr (17.00), Békéscsaba–Szentlőrinc (17.00), Soroksár–Szolnok, Dorog–Siófok, DEAC–Csákvár, Kaposvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Ajka–Vasas, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás, Nyíregyháza–DVSC, ETO FC Győr–Budaörs (elhalasztva).

A labdarúgó NB III. Közép csoportjában a HR-Rent Kozármisleny hazai pályán játszik. Vasárnap (13.30) a Dabas-Gyónt fogadja Jelena Richárd együttese, s miután a mislenyiek a legutóbbi két meccsüket elbukták, muszáj lesz megszerezni a három pontot.