A pécsi csapat irányítója, Nemanja Nikolic is alaposan megdolgozott a sikerért, neki sem volt könnyű élete a pályán (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport A Kecskemétet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pokoli nehéz meccset nyert meg az élvonalban az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata. A Kecskemét elleni parázs hangulatú csata a szurkolókat is magával ragadta, a közönség nagyon sokat segített a pályán lévőknek, akik végül alaposan megdolgoztak a négypontos sikerért.

Az újonc pécsiek a rájátszásért küzdenek, és megnyerték a legutóbbi két meccsüket, a Kecskemét viszont az utolsó helyen áll a tabellán – ez alapján mindenki hazai győzelemben bízott. Ugyanakkor az is garantálható volt, hogy ezért a sikerért vért kell izzadni.

Hamar kiderült, hogy így is lesz. A pécsi fiúk kezdtek jobban, ám a 7-2-es vezetés után nem sokkal már 11-16 állt az eredményjelzőn. Az első félidőben nem is tudták magukhoz ragadni a kezdeményezést, a vendégek jól játszottak, így a nagyszünetben 37-39 volt az állás.

A harmadik negyed viszont abszolút a hazaiaké volt, akik óriási energiákat mozgósítottak a győzelemért! Az addig nullpontos Jordan Walker elképesztő módon elkapta a fonalat, sorra dobta a kosarakat, és a többieken is látszott, hogy nagyon akarják a sikert. A közönség is érezte, hogy roppant fontos ez a meccs, ráadásul a játékvezetők ténykedése is olaj volt a tűzre – így aztán ritkán tapasztalható jó hangulat kerekedett a lelátón, zúgott a „Hajrá, Pécs!”, nagy segítséget kaptak Meleg Gergőék a szurkolóktól. Ennek is köszönhetően megnyugtató előnyre tettek szert, s amikor 69-55-re vezettek, mindenki úgy volt vele, hogy ez megvan.

Kivéve a vendégeket, akik nem nyugodtak bele a vereségbe. Pillanatok alatt visszajöttek tízen belülre (69-60), sőt, még közelebb zárkóztak, így aztán az utolsó pillanatig izgalmas meccs kerekedett! A végén parázs volt a hangulat, egészen elképesztő jelenetek zajlottak a pályán, elsősorban azért, mert a bírók teljesen elvesztették a fonalat. Már csak 40 másodperc volt hátra, amikor 76-72-re feljött a Kecskemét, többre azonban nem volt képes, mert a pécsi srácok taktikusan, okosan játszottak ezekben a forró pillanatokban is, és végül 79-75-ös győzelmet arattak!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, a szurkolóinknak, és a Kecskemétnek is, mert szépen visszajött a meccsbe. Nem csak a mi butaságaink miatt tudta ezt megtenni, hanem azért is, mert nagyon agresszíven védekezett. Máskor, ha tizennégy ponttal vezetünk, nem adhatunk ennyi esélyt az ellenfélnek. Az egész mérkőzésen jól védekeztünk, támadásban viszont akadtak gondjaink. Nagyon sokat köszönhetünk a fiziós stábnak, mert Durmo és Kerpi sérüléssel bajlódott, de vállalni tudta a játékot. Láttam a többi eredményt, ezek alapján kijelenthető, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

Scherer Bálint: – Nagyon okos csapattal találkoztunk, azt kaptuk ezen a meccsen, amire számítottunk. Negyven percig kiélezett csata volt, amelyen végig futottunk, próbáltuk elfárasztani az ellenfelet, ami sikerült, ennek köszönhetően nyertünk.

NKA Universitas Pécs–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-75 (19-21, 18-18, 24-13, 18-23)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 24. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: Győrffy Pál Attila, Fodor Attila, Földesi Ádám. NKA Universitas Pécs: Nikolic 7, Kovács P. 14/9, Durmo 11, Herger 2, Manjgafic 13/6. Csere: Scherer 2, Meleg 11, Walker 19/6, Kerpel-Fronius, Henry. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 15/6, Wittmann 5/3, Ivkovics M. 1, Lukovic 15/3, Karahodzic 5. Csere: Bogues 12/3, Dramicanin 17/9, Kucsera 5/3, Tóth Barna, Körmendi. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.