Címlap Sport A kínaiak elv...

A kínaiak elvették az aranyunkat, adtak helyette egy bronzot. Köszi!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar emberben forrnak az indulatok a pekingi téli olimpia férfi 1000 méteres gyorskorcsolya döntője után: Liu Shaolin Sándor elsőként ért a célba, hogy aztán videózás után elvegyék tőle (tőlünk) az aranyérmet. Liu Shaoang ennek köszönhetően lett bronzérmes.

Egészen elképesztő érzelmi hullámvasúton mentünk keresztül a férfi 1000 méteres gyorskori döntő közben, de főleg utána. Nem sok jót ígért, hogy az öt fős mezőnyben három kínai is ott volt – ne feledjük, a téli olimpia Pekingben zajlik. És ott volt a mi két csillagunk, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is, mindketten esélyesek voltak az éremre, sőt, az aranyra is.

Sándorunk meg is szerezte az olimpiai aranyat – de csak néhány percig!

Már kint ünnepelt a palánknál a magyar csapat tagjaival, testvére is gratulált neki a győzelemhez, amikor jött a fránya videózás. Sokáig nézték a semmit. Túl sokáig!

Aztán kihozták az elfogadhatatlan eredményt:

Liu Shaolin Sándort kizárták, elvették tőle (tőlünk) az olimpiai aranyérmet!

Sándort kétszer is szabálytalannak látta a zsűri, egyszer egy előzésnél (volt egy apró kontakt vállal), majd a befutó előtti pillanatokban is (húzták egymást kínai riválisával). A döntés miatt testvére, Liu Shaoang végül felléphetett a dobogóra, de láthatóan nem tudott örülni a bronzéremnek…