Nagyon látványos, szép dolgokat produkáltak a pécsi akadémisták a Nagykőrös elleni bajnokin (Fotó: NKA Pécs)
Címlap Sport A pécsi akadé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Pécs férfi kosárlabdacsapata az utolsó forduló eredményétől függetlenül az első helyen zárta az alapszakaszt az NB I. B Piros csoportjában, miután hazai pályán simán verte a Nagykőröst. Mindez azt jelenti, hogy városi riválisa, a PVSK-Veolia már nem előzheti meg.

A pécsi csapat nagyon szép, közönségszórakoztató dolgokat produkált a Nagykőrös elleni hazai bajnokin. Annyi gyűrűszaggató zsákolást, mint amennyit az akadémisták produkáltak, ritkán látni egyetlen mérkőzés során, de voltak még bődületes blokkok és villámgyorsan végigvitt, nem mellesleg kosárral befejezett támadások is. Az NKA Pécs végül nagyon fölényesen, 51 ponttal, 108-57-re győzött, s ezzel megnyerte az alapszakaszt attól függetlenül, hogy mit hoz a jövő vasárnapi városi rangadó, amelynek a PVSK lesz a házigazdája.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a magabiztos győzelemhez! Könnyebb volt, mint amilyenre számítottunk, de ebben közrejátszott, hogy ellenfelünk nem teljes kerettel érkezett. A mérkőzés nagy részében abban a ritmusban, olyan intenzitással játszottunk, amilyet előzetesen elterveztünk, ennek köszönhető, hogy ilyen különbséggel győztünk. Sok sikert kívánunk a Nagykőrösnek a folytatásra!

NKA Pécs–Nagykőrösi Sólymok 108-57 (31-16, 26-6, 22-20, 29-15)
Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, 25. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Vadász Csaba, Utasi Balázs, Fodor Sándor. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 2, Kollár 16/6, Kovács P. 14/6, Meleg G. 19/9, Djordjevics 7. Csere: Scherer 11/3, Meszlényi 9/3, Benke 6/3, Rátvay 14, Herger 5, Kazy 3/3, Rátgéber T. 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Nagykőrös: Váits 4, Fehér 4, Filep 4, Timkó 3, Kovács G. 14/12. Csere: Horváth M. 10, Kocsis 2, Molnár 2, Kovács B. 8/6, Tóth B. 6. Vezetőedző: Puszta Dávid.