Címlap Sport Jótékonysági ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jubileumhoz érkezett a Pécsi Fordan Táncklub, amely 35 évvel ezelőtt alakult meg, a klub alapítója, Papp Viktor pedig kereken 40 évvel ezelőtt amatőr táncosként kezdte pályafutását a Quadró Tánccsoportban. A jubileumi év első félévében több közönségcsalogató rendezvény is várja Pécs táncsportot szerető közönségét: a március 25-én, szombaton megrendezésre kerülő verseny ráadásul jótékonysági célt szolgál!

A klub rock ’n’ roll és fashion street dance növendékei március 25-én, szombaton 15 órától a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házának színháztermében táncolnak a XIII. Fordan Tánccentrum Kupa Minősítő Táncversenyen, amely ezúttal jótékony célt szolgál. Egykori tanítványuk, Michl Vivien 18 évig volt a Fordan Táncklub tagja, először sikeres akrobatikus rock ’n’ roll versenyző volt, majd pedig oktatóként segítette a munkát.

– Vivien jelenleg kétgyermekes családanya, hároméves kisfia, Sipos Barnabás nyitott gerinccel született és folyamatos rehabilitációra van szüksége – mondta Papp Viktor klubvezető, a verseny főrendezője. – A klub a táncverseny bevételének egy részét felajánlja a családnak, hogy ezzel hozzájáruljon a költséges kezelésekhez. A rehabilitációra szánt összeget a verseny közben ünnepélyes keretek között adjuk át.

A minősítő táncverseny két részből áll, először a fashion street dance táncosok mutatják be tudásukat, majd a rock ’n’ roll lányformációké és párosoké lesz a színpad. A szokásokhoz híven a rendezők ezúttal is számítanak a közönség aktivitására, a táncverseny ideje alatt szimpátiaszavazásra lesz lehetőség – estefelé derül majd ki, hogy a több mint 200 táncos közül melyik formáció volt a nézők kedvence. Mint minden fordanos rendezvényen, a házigazdák ezúttal is értékes ajándékokat sorsolnak ki a lelkes szavazók között.

A fordanosok a hároméves Sipos Barnabásnak segítenek