Egy felejthetetlen pillanat: a győzelem után ugrás a medencébe az edzővel – a bal oldalon Divják Deján
Címlap Sport A pécsi Divjá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sorra nyerik a világversenyeket a korosztályos válogatottjaink, és legnagyobb örömünkre szinte mindegyikben akad egy pécsi srác, akiért külön szoríthatunk! A Montenegróban megrendezett U15-ös Eb-n Divják Deján képviselte városunkat – és ugyanúgy aranyéremmel jött haza, mint korábban Gaszt Roland és Tóth András.

A Montenegróban megrendezett U15-ös Európa-bajnokság csoportmeccsei után nem sokan beszéltek magyar aranyéremről, ami nem csoda: három vereséggel kezdett Juhász Zsolt együttese. Na igen, de onnantól kezdve nem volt megállás! A magyar srácok egymás után verték az ellenfeleiket, a hollandokat, a horvátokat, majd a szerbeket, hogy aztán a döntőben a házigazdáknál is jobbnak bizonyuljanak két góllal: 10-8 lett a vége!

Örömteli, hogy a magyar csapatok az utóbbi időben sorra nyerik a világversenyeket, legutóbb az U20-asok lettek aranyérmesek a bukaresti világbajnokságon – mondta a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, a PSN Zrt. vízilabda-utánpótlásának szakmai igazgatója. – Abban az együttesben éppen nem volt pécsi tehetség, de a szintén világbajnoki címet ünneplő U18-asoknál ott volt Gaszt Roland, aki csapatkapitányként vezette a dobogó tetejére a válogatottat (Lukács Gergely pedig másodedzőként segítette – a szerk.), az U16-osoknál pedig Tóth András lőtte a győztes gólt a világbajnoki döntőben! Az U15-ösök most Európa-bajnoki címet szereztek, és óriási öröm számunkra, hogy ott is érdekeltek voltunk Divják Deján révén. Rögtön hozzáteszem, a gyermek és serdülő országos döntőn nyújtott teljesítménye alapján klubtársát, Varga Benedeket is meghívták a felkészülési keretbe, de ő végül nem utazhatott az Eb-re. Mindkettőjükre nagyon büszkék vagyunk!

A 15 éves Divják Deján csupaszív, nagy munkabírású, alázatos játékos, aki elsősorban center és bekk pozícióban bevethető. Jó fizikummal van megáldva, az utóbbi időben pedig úszásban is rengeteget fejlődött, mondta Lukács Gergely. A gyermek korosztályban Zlatko Rakonjac és Kovács Krisztián edzők foglalkoztak vele rengeteget, a serdülőknél és az ifiknél pedig Jakab Dániel és Safrankó Donát csiszolta tovább a tudását.

Hat-hét éve kezdtem el vízilabdázni, addig úsztam, és az akkori edzőm mondta, hogy jöjjek el, próbáljam ki magam. Nem bántam meg! – mesélte lapunknak a 15 éves pécsi Európa-bajnok. – Nagyon szeretek vízipólózni, jók a társak, az edzők, a játék. Az Európa-bajnoki meghívóra számítottam is, meg nem is, kellemes meglepetés volt, hogy utazhattam a csapattal. A tornát ugyan nem indítottuk jól, hiszen egymás után háromszor kikaptunk, de nem ijedtünk meg. Tudtuk, hogy képesek vagyunk nyerni, ráadásul azt is látta mindenki, hogy ezeken a meccseken rengeteg helyzetet kihagytunk.

Utána szerencsére már nem sokat, aminek aztán az ellenfelek itták meg a levét. Gratulálunk az Európa-bajnoki címhez, Deján!

A magyar válogatott Európa-bajnoki címet ünnepelhetett Montenegróban (Fotó: MVLSZ)
Juhász Zsolt szövetségi edző, Divják Deján, no meg a bajnokcsapatnak járó serleg