Címlap Sport A szívünkben ...

A szívünkben örökké verhetetlen marad: elhunyt Blazsekovics Ferenc

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ő az, akiről mindenki azt hitte, hogy nincs, aki legyőzze, most mégis búcsúra kényszerülünk: 58 évesen elhunyt Blazsekovics Ferenc, a magyar küzdősport egyik kiváló egyénisége.

A hír megdöbbentő: elhunyt Blazsekovics Ferenc. Az a küzdősportos férfi, akiről mindannyian azt hittük, hogy nem csak a halandók, de a halál sem gyűrheti le. Legyűrte, de abban biztosak vagyunk, hogy ezért nagy pofont kapott a Feritől…

Rengeteg időt, több mint negyven évet töltött a küzdősport világában – erre tette fel az életét. Amikor néhány éve beszélgettem vele, mosolyogva, jókedvűen mesélte, hogy milyen sok korábbi tanítványa eljött arra a meglepetésbulira, amit számára szerveztek, akik pedig nem tudtak megjelenni, levélben köszöntötték fel.

A Mestert, mert a legtöbben csak így hívták. Blazsekovics Ferencnek elképesztő sokat köszönhet a sportág, a muay-thai – Tölgyesi Csabával ők honosították meg hazánkban. Miután autentikus körülmények között szerette volna megszerezni a megfelelő tudást, 1989-ben Thaiföldön látogatott edzéseket három hónapon át. Jól sikerült neki, hiszen később profi thai-boxosként kilenc és fél évig nem kapott ki, legyőzte a veretlen világbajnokot, Belinskit is, Németországban pedig kick-boksz Világkupát nyert. Tanítványai is nagyon sikeresek voltak, négy világ- és hat Európa-bajnokot nevelt ki az évek során.

A PEAC és a Pécsváradi Spartacus edzője, Blazsekovics Ferenc 58 évesen, tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából, a szíve megszűnt dobogni. A Magyar Muaythai Szakszövetség így búcsúzott tőle Facebook-oldalán: „Újabb tragédia árnyékolja be Muaythai társadalmunk napjait. Blazsekovics Ferenc mester, a PTE PEAC vezetőedzője, régióvezetőnk, sportágunk meghonosításának nagy úttörője ma reggel tragikus hirtelenséggel itt hagyott minket. Őszinte részvétünk családjának, osztozunk fájdalmukban. Isten veled, Blazsek!”