A pécsiek tapasztalt játékosa, Kovács Péter kiváló teljesítményt nyújtott – gyakorlatilag győzelmi pályára állította csapatát
Címlap Sport A pécsi fiúk ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óriási csatát nyert meg hazai pályán az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata, amely hat ponttal verte a tabella negyedik helyén álló Sopront. Egy pillanatig sem lehetett unatkozni ezen a bajnokin!

Két sorozat szakadt meg az NKA Arénában megrendezett bajnokin. A pécsiek rossz passzban voltak, hiszen zsinórban négy meccset buktak el, míg a soproniak elképesztő formában érkeztek, hat mérkőzést magába foglaló győzelmi szériában voltak.

Az NKA Universitas Pécs végre úgy kezdett egy hazai bajnokit, ahogy kell! Két magyar, Kovács Péter és Scherer Bálint kiváló játékkal rukkolt elő, dobálták a pontokat, szedték a lepattanókat, ennek köszönhetően pedig hamar tíz ponttal meglépett a csapatuk. Persze egy idő után magukra találtak a vendégek, akiknek sokszor sikerült közelebb kerülniük, de hosszú ideig képtelenek voltak a fordításra. Az utolsó negyednek 66-57-ről vágtak neki a csapatok, s a 34. perc végén már 72-73-at mutatott az eredményjelző – elsősorban Nichols extra tripláinak köszönhetően.

A pécsi srácoknak azonban ezen a meccsen mindenre volt válaszuk! Óriásit harcoltak a győzelemért, láthatóan átérezték, hogy hatalmas jelentősége van ennek a meccsnek, így hamar visszavették a vezetést, és végül 89-83-re nyertek.

Goran Tadic: – Ez volt az első győzelmünk az új évben, gratulálok a játékosaimnak, a stábnak, a menedzsmentnek! Nagyon fiatal csapatunk van, kevés tapasztalattal rendelkezünk az NB I. A csoportban. A legfontosabb az, hogy meg tudtuk szerezni ezt a győzelmet, mert a vereségeket csakis az ilyen sikerekkel lehet kompenzálni. A csapatunk a bentmaradásért harcol, és nagyon lényeges, hogy a magyarok megkapják a lehetőséget: ők most éltek a bizalommal, ragyogtak ezen a meccsen!

Scherer Bálint: – Kemény mérkőzésre számítottunk, az is lett, egy végletekig kiélezett csatát kaptunk. Meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk, az elején nagy előnyt harcoltunk ki, ami nem fogyott el a meccs végéig.

NKA Universitas Pécs–Sopron KC 89-83 (23-13, 20-22, 23-22, 6-16)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 17. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Játékvezetők: Benczur Tamás, Nagy Viktor, Farkas Gábor. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 5, Kovács P. 19/12, Scherer 8/6, Durmo 11, Manjgafic 14/3. Csere: Walker 8, Nikolic 20, Lados, Herger 4, Benke K., Rátgéber T. Vezetőedző: Goran Tadic. Sopron KC: Nichols 24/12, Meszlényi, Griffin 12/12, Da Silva 18/3, Molnár 4. Csere: Mathis 10/6, Csendes 5/3, Sidibe 6, Sitku 2, Fazekas 2. Vezetőedző: Gasper Potocnik.