Címlap Sport Összecsapott ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sorban játsszák a felkészülési mérkőzéseket az NB II-es baranyai labdarúgócsapatok. A PMFC és a HR-Rent Kozármisleny ma egymással találkozott Pécsett, a meccs egy gyors gólváltásnak köszönhetően döntetlennel zárult. Pályára lépett az NB III-ban a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc is, amely kitömte a Villányt.

Az NB II-ben kiváló őszi szezont produkáló kozármislenyiek nem kímélik magukat a felkészülési időszak alatt, nincs mese, kell a meccsterhelés minden egyes játékosnak. Aczél Zoltán együttese szerdán a Soroksár és az MTK ellen játszott, most pedig a PMFC és a PEAC volt a két ellenfél.

A PMFC és a HR-Rent Kozármisleny edzőmeccse 1-1-es döntetlennel zárult. A pécsiek az első félidőben könnyen előnybe kerülhettek volna, ám Harsányi kihagyott egy büntetőt, így maradt a 0-0. A szünet után aztán a vendégek szereztek vezetést a gólfelelős, Kirchner révén, ám Harsányi hamar egyenlített, kialakítva a végeredményt.

– Jó iramú felkészülési találkozót játszottunk a Kozármislennyel. A hangsúly ezúttal is a meccsterhelésen volt, emiatt több játékosunk kilencven percet kapott a pályán. Elégedettek vagyunk a csapat hozzáállásával – értékelt Németh Zsolt, a PMFC másodedzője, aki a betegség miatt hiányzó Kulcsár Árpád vezetőedzőt helyettesítette.

– Szerdán és ma is majdnem mindenki kilencven percet játszott, így a mérkőzés alatt is, de főleg a végén láttam a fáradtságot. Játszottunk egy jó csapat ellen a saját osztályunkból, fontos volt, hogy ne sérüljön meg senki. Elégedett vagyok, mert a játékosok becsülettel beletették a munkát. Nem vagyunk még készen, a játékunkon mind védekezésben, mind támadásban javítani kell. Az eredmény teljesen másodlagos, az volt a fontos, hogy kapjunk egy képet, hol tartunk – fogalmazott Aczél Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője.

PMFC–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 70.) – Terbe (Varga, 70.), Takács, Pejovics (Bachesz, 61.), Majnovics – Hudák, Szeles (Krausz, 21.) – Harsányi, Bukovics (Nagy T., 46.), Szabó – Kántor (Gera., 61.). Edző: Németh Zsolt. HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Füredi, Turi – Vajda, Szabó B. (Major 60.), Nagy E., Molnár – Kirchner, Daru (Horváth P., 46.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Harsányi (64.), ill. Kirchner (61. – büntetőből).

PEAC–HR-Rent Kozármisleny 1-3 (1-3)

HR-Rent Kozármisleny: Ipacs – Beke, Mácsodi, Ikonomou, Bor – Koszovscsuk, Horváth D., Vogyicska, Nagy M. – Tóth Z., Tóth Á. Cserejátékosok: Bedő, Makaró, Rencsevics, Bazsonyi. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kozármislenyi gólszerző: Bor 3 (egyet 11-esből).

Az NB III-ban a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc ma játszotta le az első felkészülési mérkőzését. Pichler Gábor együttese nagyon harapós és sikeréhes volt, hét gólt lőtt a Villánynak.

Szentlőrinc–Villány TC 7-0 (3-0)

Szentlőrinc: Héninger – Németh, Cserneczky, Novák, Hleba, Keresztes, Kiss M., Szabó, Ulrich, Havas, Mahler. Csereként beállt: Szmola, Miklós, Sághy, Tamás, Porkert, Kiss-Szemán, Kesztyűs, Múcska, Grabant, Csörgő. Vezetőedző: Pichler Gábor.

Gólszerzők: Novák (9., 55.), Csörgő (72., 85.), Hleba (5.), Szabó (33.), Kiss-Szemán (69.)

Pichler Gábor: – Egy megterhelő, igencsak kemény állóképességi héten vagyunk túl, így a mai mérkőzésen mindenki egy félidőnyi terhelést kapott. A jövőben a frissesség javulásával a helyzetkihasználásunk is jobb lesz, de összeségében, amit kértem a fiúktól, azt maximálisan igyekeztek megcsinálni, helyenként szép dolgokkal kombinálva.