A pécsi csapat legjobbja ezen a mérkőzésen Smailbegovic volt, aki 23 pontot tett a közösbe – ez sem volt elég a győzelemhez (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport A pécsi lányo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó pillanatig izgalmas, igazi szurkolóbarát mérkőzést vívott hazai pályán az NKA Universitas Pécs a tabella éllovasával: bár sokáig úgy tűnt, elvérzik a DVTK, végül veretlenek maradtak a diósgyőriek.

A tabella harmadik helyezettje fogadta az elsőt, vagyis két olyan csapat találkozott az NKA Arénában, amely az élbolyhoz tartozik, hazai pálya ide vagy oda, az oddsmesterek így is a DVTK-t tartották esélyesebbnek – a diósgyőriek pécsi győzelmére másfélszeres pénzt fizettek. Az első negyed alapján úgy tűnt, jól lőtték be az erőviszonyokat, a vendégek ugyanis faképnél hagyták az NKA Universitas Pécs együttesét, négy triplát bevágva 27-20-ra megnyerték ezt a tíz percet. Ez azonban természetesen nem döntött el semmit! A második felvonásban feltámadtak a pécsi lányok, a kiváló napot kifogó Nadija Smailbegovic vezetésével utolérték ellenfelüket, sőt, a vezetést is átvették: a nagyszünetben 39-36 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben is kitettek magukért a hazaiak, bár a Diósgyőr újabb és újabb rohamokat indított, csak nem tudta visszavenni a vezetést. Sajnos a büntetőkkel hadilábon álltak Jovan Gorec tanítványai, összességében 9-et kihagytak (17/28), talán pont ennyi hiányzott a sikerhez. A hajrára ugyanis elfogyott az erő, a szív pedig kevés volt egy ilyen minőséget képviselő ellenféllel szemben: a 36. perc elején Weninger hármasa után 69-62 volt az állás, másfél minutummal később már a vendégek voltak előrébb (69-70). Innen már nem volt visszaút, mert bár a pécsi lányok mindent megtettek, képtelenek voltak a maguk javára fordítani a meccset, s végül 75-71-re kikaptak.

Jovan Gorec: – Gratulálok az ellenfélnek, sikerült megtartaniuk a veretlenségüket a bajnokságban. Egy ilyen csapat ellen negyven percen át kell összpontosítani, márpedig a mi koncentrációnk időnként ki-kihagyott. Ők pedig épp az ilyen alkalmakra lestek. Azt kell mondanom, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett azzal, ahogy bizonyos feladatokat végrehajtottunk.

Völgyi Péter: – Kevés időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, ennek fényében kifejezetten értékesnek tartom a mai győzelmünket. A lepattanózásunkkal maximálisan elégedett vagyok, ez volt a sikerünk kulcsa. Ami viszont ijesztő számomra, az eladott labdáink száma.

NKA Universitas Pécs–DVTK Hun-Therm 71-75 (20-27, 19-9, 19-17, 13-22)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 13. forduló. Pécs, NKA Aréna. Vezette: Tóth Cecília, Goda László, Nyilas István. NKA Universitas Pécs: Smailbegovic 23/9, Laczkó 1, Wallace 10/6, Mérész 11, P. Williams 4. Csere: Weninger 13/9, Simon Zs., Olawuyi, M. Williams, M. Tadic 6, Kiss A. 3. Vezetőedző: Jovan Gorec. DVTK Hun-Therm: Aho N. 7/3, Aho T. 3/3, Charles 18/3, A. Tadic 15, Garbin 9/3. Csere: Jovanovic 8/3, Lelik 8, Kányási 7/3, Tenyér, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.