Az eredmény, a huszonnégy pontos különbség könnyű meccsre utal, de a pécsi lányoknak nagyon meg kellett küzdeniük ezért a győzelemért!
Címlap Sport A pécsi lányo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős lépéssel került közelebb a legjobb 16 közé jutáshoz az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az Európa Kupában, hiszen a skót Caledonia Gladiators elleni párharc első meccsén, hazai pályán több mint húszpontos győzelmet aratott.

Történelmi mérkőzésre készültek a pécsi lányok, hiszen még sosem találkoztak skót ellenféllel, és természetesen történelmi sikerre vágynak, meg akarják nyerni a Caledonia Gladiators elleni párharcot. Ebben a csatában egyértelműen az NKA Universitas Pécs tűnt az esélyesebbnek, ugyanakkor nem lehetett véletlen, hogy az ellenfél is bekerült a legjobb 32 közé, ráadásul Jovan Gorec együtteséből az első meccsen hiányzott Simon Zsófia és Rátkai Eszter is.

Hamar kiderült, hogy nem lesz ez sétagalopp, alaposan meg kell dolgozni a minél nagyobb különbségű győzelemért! Az első és a második negyed is szoros volt, a nagyszünetben ugyan vezettek Laczkó Sáriék, de csak négy ponttal (37-33). Mindenki tudta, hogy ez nem elég a skóciai visszavágóra, és ennek megfelelően jöttek ki a pécsi lányok a folytatásra! A harmadik negyed már sokkal jobban nézett ki, az agresszív védekezés miatt sokat hibáztak a vendégek, akik jelentős hátrányba kerültek (53-38). Persze az utolsó felvonásban sem lehetett kiengedni, mert ki tudja, mit hoz a második mérkőzés, Jovan Gorec csapata pedig tisztában volt ezzel, tovább növelte előnyét, és végül 75-51-re győzött.

A visszavágóra december 21-én, csütörtökön kerül sor East Kilbride-ban, ami Skócia hatodik legnagyobb települése. A pécsi előny 24 pont, nem kérdés, ennyinek elégnek kell lennie a továbbjutáshoz!

Jovan Gorec: – Kicsit csalóka az eredmény, mert az ellenfelünk egy jó csapat, az edzőjük pedig több bajnokságot is nyert az Avenidával. Keményen küzdöttek, a mi lányaink viszont hihetetlenül játszottak ma, pedig sérülések nehezítették a felkészülésünket. Büszke vagyok mind a kilenc játékosra, aki pályára lépett!

NKA Universitas Pécs–Caledonia Gladiators 75-51 (19-16, 18-17, 16-5, 22-13)

Nőikosárlabda Európa Kupa, legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzés. Pécs, NKA Aréna. NKA Universitas Pécs: Tadic 12, Wallace 21/15, Weninger 12/6, Mérész 11/6, Williams 6. Csere: Smailbegovic 4, Laczkó 4, Kiss A. 4, Olawuyi. Vezetőedző: Jovan Gorec.