A szürkeséggel leszámoltak, most már élénk sárga színben pompázik a Lauber Dezső Sportcsarnok
Címlap Sport A pécsi Laube...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtartották a kicsinosított Lauber Dezső Sportcsarnok ünnepélyes átadóját, pénteken már itt rendezik meg a PVSK-Veolia férfi kosarasainak hazai bajnokiját. Az épület kívül-belül szebb lett, ez kétségtelen, egyvalamin már semmiféle ráncfelvarrás nem tud segíteni, miszerint nem modern az 1976-ban épült létesítmény.

A szürkeség a múlté: messziről látszik, hogy valami történt a Lauber Dezső Sportcsarnokkal (mégha sokáig is tartott), ugyanis a kissé unalmas színt felváltotta a sárga. A délelőtti átadón az is kiderült, hogy belül a kék dominál, az ezeréves faülőkéket ilyen székekkel váltották fel – kétségtelenül kényelmesebbek lesznek. Némi ötletet is vittek bele, hiszen az északi lelátóra nézve a sötétebb székek kiadják a PÉCS szót.

Persze a sportcsarnok nem csak szebb lett, hanem ahogy Péterffy Attila polgármester fogalmazott, az „emblematikus helyszín” immár nagyságrendekkel olcsóbban üzemeltethető. A felújítás alapvető célja ez is volt, egy energetikai korszerűsítésnek indult az egész (2019 előtt elnyert 806 millió forintos támogatásból), aztán további források bevonásával elengedhetetlen rekonstrukciós munkákat is elvégeztek. A pécsiek nyilván látták a külső munkálatokat, így sokak számára nyilvánvaló volt, hogy teljes hőszigetelést kapott az épület, új nyílászárókkal látták el, immár energiatakarékos ledlámpák világítanak belül, új a fűtésrendszer, valamint napelemek vannak a tetőn.

Egyvalami maradt a régi: a rengeteg sikert megélt játéktér parkettája. Sokáig ezt sem használhatják már a sportolók, ugyanis nem lehet tovább csiszolni, csereérett lett – kézilabdás taopénzből fogják megvalósítani ezt az újabb ütemet.

A csarnok kétségtelenül szebb, kulturáltabb, nem mellesleg fenntarthatósági szempontból olcsóbb lett, egyvalami nem változott: idejétmúlt. Miután minket, pécsi sportszeretőket rengeteg élmény köt ide, emiatt aztán szívünkhöz nőtt a Lauber, ezt meg tudjuk neki bocsájtani. Főleg úgy, hogy jönnek a következő derbik, vagyis napokon belül ismét megtelik élettel a létesítmény, hiszen a PVSK-Veolia férfi kosarasai itt játsszák a következő Piros-csoportos meccsüket, nemsokára pedig idehozza a Győrt és a Fradit a pécsi szurkolóknak a Kozármisleny női kézilabdacsapata!

Lesz mit nézni a következő hónapokban, években is a 48 éves Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Az ünnepélyes átadó során nagy volt a pezsgés a játéktéren, nemsokára a sportolók is birtokba veszik otthonukat
Ez nem Körmend, nem Debrecen, nem Szeged: az északi lelátó sötétebb székei kiadják városunk nevét: PÉCS