Aranyat ér egy szelfi Kiss Virággal, az NKA Universitas PEAC válogatott centerével (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport A pécsi női k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon könnyen vette az akadályt, nagy különbséggel, több mint negyven ponttal verte ellenfelét az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, s ezzel bemasírozott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A pécsi lányoknak ezt a feladatot kétségkívül meg kellett oldaniuk hazai pályán, elvégre a Szigetszentmiklós nem tartozik az élbolyba a bajnoki mezőnyben, így a mérkőzés esélyesei egyértelműen Kiss Virágék voltak. Nem is volt pardon, gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a továbbjutás, így a folytatásban nyugodtan élvezhették a szurkolók a szép jeleneteket, illetve árgus szemekkel leshették, vajon mire számíthatnak majd az új légióstól, a közelmúltban igazolt Jazmon Gwathmey-től.

A bemutatási ceremóniát megelőzően köszöntötték a hétvégén Hepp Kupát nyert második csapatot, az NKA Universitas PEAC II-őt. Nagy csokor virágot kaptak továbbá a válogatott játékosok annak apropóján, hogy csapatuk kijutott az Európa-bajnokságra, Kiss Virágot, Wentzel Nórát, a magyar válogatott másodedzőjét, Iványi Dalmát, valamint a szerb válogatott Ivana Katanicot is köszöntötték.

Az NKA Universitas PEAC ennek a győzelemnek köszönhetően ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyre március 9-10-én Sopronban kerül sor. Az elődöntőben a DVTK lesz a pécsi lányok ellenfele, a másik ágon a Sopron a Győrrel csatázik.

Jovan Gorec: – Jó volt három hét után újra meccset játszani, és hogy újra együtt lehettünk. Örülök, hogy mindegyik játékosnak lehetőséget adhattam, és nem csak jól, de nagy energiákat mozgósítva játszottak. Tudom, hogy az ellenfél nem tudott teljes kerettel kiállni, de így is gratulálok a játékukhoz, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Kiss Virág: – Örülök, hogy viszonylag sima mérkőzést tudtunk játszani, így mindenki pályára léphetett. Az utolsó másodpercig komolyan vettük a találkozót, ez volt a legfontosabb. Büszke vagyok a lányokra, és bízom a jó folytatásban a kupában!

NKA Universitas PEAC–BKG Prima Natura Szigetszentmiklós 87-44 (24-7, 21-18, 24-8, 18-11)
2023 Killik László női Magyar Kupa, negyeddöntő. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor, Kovács Nimród János. NKA Universitas PEAC: Katanic 5, Calhoun 6/6, Wentzel 8, Olawuyi 12, Kiss V. 15. Csere: Sanchez 4, Laczkó 7, Gwathmey 11, Simon Zs. 5, Szücs R. 3, Rátkai 4, Kaszás-Pap 7. Vezetőedző: Jovan Gorec. BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós: Perez 10/6, Szabó 3/3, Duka, Vári 8, Aldazabal 7. Csere: Takács 4, Andi 1, Zsámár 4, Gróf 5/3, Herzog 2. Vezetőedző: Gedei Tibor.

A magyar válogatott tagjait, Kiss Virágot, Wentzel Nórát és Iványi Dalma másodedzőt, valamint a szerb válogatott Ivana Katanicot is köszöntötték (Fotó: NKA Universitas PEAC)